banner137
banner25

Zamların vatandaşa yansımaları başlayabilir!

Son günlerde akaryakıta yapılan zamlar sonrasında toplu ulaşım hizmeti sağlayan ETUS zor günlerle karşı karşıya kalınabileceğinin sinyallerini vermeye başladı.

140 civarında aracı ile belirlenen güzergahlarda vatandaşların ulaşımını sağlayan ETUS Başkanı Hakan Giyik, mazota son 10 günde 1 liraya yakın yapılan zammın işleri içinden çıkılmaz bir hale soktuğunu belirterek gelen zamların araç başına aylık bin 500 - 2 bin lira civarında zarara sokacağını belirtti ve devletten destek istedi.

ETUS merkezinde gazetecilerle bir araya gelen ve soruları yanıtlayan ETUS Başkanı Hakan Giyik, 40-45 bin arasında yolcu taşıdıklarını ve bunlardan 8’bin yolcunun ücretsiz faydalandığını kaydetti.

Pandemi nedeniyle yolcu sayısında yüzde 35-40 civarında kayıpları olduğunu belirten Giyik “hastalığın devam etmesi dünya genelinde üzücü ama bizde sağlıktan sonra işimizi düşündüğümüz için işimizde de ciddi kayıplar yaşıyoruz. Biz bunlara önlem alarak tüm araçlarımızı dezenfekte ediyoruz. Tüm şoförlerimiz aşılı, aşı kartlarını ulaşım müdürlüğüne teslim ettik. 10 gün önce başlayan mazot zammı kapımızı çaldı. Son 10 günde 1 liraya yakın mazot zammı geldi. Bu bizi aylık araç başı bin 500 iki bin lira arası etkiliyor. Bundan dolayı çok sıkıntıdayız. Sadece bizim esnafımız değil servisçi, taksici arkadaşımda Türkiye geneli toplu taşıma sıkıntı yaşıyor”diyerek zamma karşı önerilerini sıraladı ve bunların uygulanmasını istedi.

“Bizim zamma karşı önerilerimizde olacaktır”diyen Giyik “esnafa mazot desteği yapılabilir. ÖTV silinebilir. Devletimiz bize bu anlamda destek vermesi gerekiyor. Biz kamuya dayalı iş yapıyoruz toplu taşımayız. Herkese hizmet vermeye çalışıyoruz. Devletimizden destek bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Ücretsiz taşınan yolcularında sorun olduğunu ve sayılarının bir hayli fazla olmasının yanında sayısız indi-bindi olanaklarının olmasının sıkıntı yarattığını belirten Giyik “bununla alakalı devletimiz bize araç başı 800 TL destek veriyor ama biz araç başı 5 bin ile 5 bin 500 arası değişen rakamlarda 65 yaş üzeri veya engelli vatandaşlarımızı taşımaya devam ediyoruz. Bunun artmasını istiyoruz artarsa hem biz ayakta kalmış oluruz hem de vatandaşlarımız sıkıntı yaşamamış olur. Ne kadar fazla yolcu binerse o kadar fazla araç çıkarmamıza neden oluyor. Bize ne kadar destek gelirse bizde o kadar kaliteli, iyi hizmet veririz”diyerek destek gelmemesi halinde ücretsiz yaralanan kişilerden şehit ve yakınları ile gaziler hariç diyerek kısıtlama gidebileceklerini söyledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30