banner78
banner25

75 bin TL kefaletle serbest bırakıldı!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan hakkında darbedildiğini öne süren kişinin şikayeti üzerine yürütülen soruşturma kapsamında "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya azmettirmek" suçundan geçtiğimiz hafta dava  dava açıldı.

"Kişisel verileri hukuka aykırı olarak yayma" suçundan hapis cezasına çarptırılan ve daha sonra yurt dışına kaçan Şükrü B, Bulgaristan'da darbedildiğini ileri sürerek Gürkan'dan şikayetçi oldu.

Soruşturma kapsamında Edirne Adliyesinde savcılıkta ifade veren Gürkan, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Edirne 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen dosya sonrasında başkan Gürkan mahkemeye çıkarıldı.75 bin lira teminat karşılığı adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Gürkan'ın "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya azmettirmek" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

- "Adaletin yerini bulacağına inanıyorum"

Belediye Başkanı Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, savcılıkta "müşteki-şüpheli" sıfatıyla ifade verdiğini belirterek, "Ben de bana iftira atan kişiden şikayetçi oldum. İftira atan kişi farklı bir suçtan aldığı ceza nedeniyle Bulgaristan'a kaçtı. Suçsuz olsa ülkeden kaçmazdı. Adaletin yerini bulacağına inanıyorum" diye konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30