banner78
banner25

Edirneli Demokrat CHP'liler kurultay istiyor!

Edirne’de kendilerine Demokrat Cumhuriyet Halk Partililer adını veren bir grup CHP’li yaptıkları basın açıklamasıyla CHP Genel Merkezi’nin olası bir erken seçimi bahane ederek kurultayı 1 yıl ertelenmesini kabul edilemez olarak değerlendirdikleri bir metni hem gazetecilerle paylaştılar hemde 200 kişinin imzaladığı kurultay talebi olan dilekçeyi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na iletilmek üzere PTT aracılığı ile postaya verdiler.

Saraçlar caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 10 kişilik grup yaptıkları basın açıklaması ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na gönderilecek mektupta yer alan satıları paylaşarak şunları söylediler.

Grup adına açıklama yapan CHP üyesi Nurhan Işıkseren “AKP iktidarının sona ermesi ülkemiz için yaşamsaldır. Türkiye'nin esenliği için bu partinin yarattığı siyasal/ekonomik/sosyal çöküşü durdurmak gerektiği gün gibi ortadadır. Erken seçime gitmek, yurttaşların tercihinin yenilenmesine yol vermek kaçınılmazlaşmıştır. `Millet İttifakı'nın lokomotifi, dünya görüşü, savunduğu değerler itibarıyla çağdaş Türkiye'nin teminatı Cumhuriyet Halk Partisi, ülkeyi katılımcı demokrasi, siyasi etik değerler temelinde yönetecektir. Ülkemizin bu temelde yönetilmesine kuvvetle ihtiyaç vardır. Ve biliyoruz ki; Cumhuriyet Halk Partisi'nin ülkeye demokrasi getirme sözünün inandırıcı olması, yurttaşta karşılık bulması da, partimizin demokratik yönetildiğinin açık şekilde görülmesine bağlıdır. Dolayısıyla, Cumhuriyet Halk Partisi'nin demokratik refleksleri her hal ve şartta görünür olmalı, parti içi demokrasiyi örseleyen kararlardan uzak durulmalıdır.

İTİRAZ EDİYORUZ

Olası bir erken seçim gerekçesiyle kurultayın 1 yıl ertelenmesini kabul edilemez buluyor ve itiraz ediyoruz. Partimizde örgütsel dinamikleri, kolektif siyaseti yok sayan bu kararın iptal edilmesini, kongrelerin başlatılmasını istiyoruz.

DAHASI VAR...

Kongrelerde, mahalle delege seçimlerinden itibaren tüm kademelerde sadece 'çarşaf liste' uygulaması geçerli kılınmalıdır.

Mahalle delege, ilçe/il ve parti meclisi seçimlerinde 'anahtar liste' ve benzerlerinin dolaşıma sokularak 'çarşaf liste' uygulaması amacından saptırılamaz.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin ülkeyi demokratik yönetme iddiasını zayıflatan 'anahtar liste' girişimleri utanç vericidir, mutlaka önlenmelidir.

Temsil görevi üstlenecek partililerin belirlenmesi üye iradesine bırakılmalı, sadece önseçim geçerli sayılmalıdır.

Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Parti Meclisi Üyeleri,

Arka sayfada imzası bulunan partililerin dilekçesindeki hususlara geçerlilik kazandırılmasını, kurultay sürecinin ivedilikle başlatılmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz”denildi.

Grup daha sonra PTT'ye girerek içerisinde talepleri bulunan mektubu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderdiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30