banner137
banner25

Damızlık Birliği eski ve yeni yöneticileri gözaltında!

Aralarında eski ve yeni yöneticilerinde bulunduğu Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyelerine Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

Geçtiğimiz ay yapılan seçimle yeni yönetimini belirleyen Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin bazı üyeleri hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na usulsüzlük yaptıkları gerekçesi ile şikayet dilekçesi verildi.Dilekçeyi dikkate alarak Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’ne gönderen Savcılık gerekli izinlerin verilmesi ile çok yönlü soruşturma başlattı.Soruşturma neticesinde aralarında eski ve yeni yöneticilerinde bulunduğu 5 kişi hakkında “zimmet” suçlaması ile gözaltı işlemi yapıldı.Gözaltına alınan 5 kişi Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’ne getirilerek burada ifadeleri alındı. Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği eski Başkanı T. A. ile A.K, A.T, D.T. ve M.K. ifadeleri alındıktan sonra Edirne Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrollünden geçirildiler.Şüphelilerin soruşturmasının sürdüğü tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilecekleri belirtildi.

Bilindiği gibi Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği maddi sıkıntılar içinde olduğu gerekçesi ile 4 aydır çalışanlarının maaşlarını ödemiyor ancak huzur hakkı başta olmak üzere birlik kaynaklarını kndi lehlerine olacak şekilde kullandıkları iddia ediliyordu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30