banner137
banner25

EDOFAD Edirne Kozlukebir Kartalları'nı 4 golle geçti!
EDOFAD Edirne Kozlukebir Kartalları’nı 4 golle geçti
Türkiye Elit Balkan Master Ligi kapsamında Kozlukebir Kartalları Veteran takımı Edofad Edirne Veteran takımı ile karşı karşıya geldi. Maçı Edofad Edirne Veteran takımı 4-0 galip tamamladı.
Gümülcine Şehir Stadyumu’nda 16 Kasım Cumartesi günü oynanan müsabakada Edofad Edirne Veteran takımı Ümmet, Ziya ve Bülent’in (2) golleriyle sahadan 4-0 galip ayrılan taraf oldu. Hakem Ayhan Hüskoğlu yönetiminde maçta Gözlemci Ömer Ömer, doktor olarak da Dr. Mesut Mehmet ve Dr. İsmail İsmail görev aldı.
Maçın ilk yarısında oyuna hakim olan takım Edofad Edirne takımı olurken, ilk gol 15. dakikada Ümmet’en geldi. Ev sahibi Kozlukebir Kartalları Veteran takımının defansındaki açıkları iyi değerlendiren konuk takım, ikinci golü Ziya ile buldu. İlk yarı sonucu, konuk takımın 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
İkinci yarıya ev sahibi takımın sahada daha güçlü ve oyuna hakim taraf olması beklenirken, konuk takım sergilediği futbolla oyuna hakim olmaya devam etti. Kozlukebir Kartalları kalecisi İsmail, güzel kurtarışlar yapsa de ikinci yarıda gollere engel olamadı. Defansta Özcan’ın sergilemiş olduğu güzel futbol rakip takımın ataklarına engel olamazken, sağ kanatta oynayan Halit’in hücuma dönük performansı ise gözlerden kaçmadı. Uzun yıllar profesyonel futbol oyanayan aynı zamanda Kozlukebir Kartalları Veteran takımının kaptanı olan Ahmet ise sergilediği futbolda kondisyon eksikliği görülse de bir çok pozisyonu gole çeviremedi. Ancak oyun içinde kaptan Ahmet’in topa hakimiyeti ve kaleye vurduğu sert şutlar dikkat çekti. Oyuna ikinci yarı giren Salih, Kemal ve özellikle Tuncay’ın atmış olduğu hızlı deparlar, taraftarlardan büyük alkış aldı.
İkinci yarıda da oyuna hakim olmaya devam eden Edofad Edirne Veteran takımı maçın 65. dakikasında ve 80. dakikada Bülent’in attığı gollerle, konuk takım 4-0’lık bir skorla sahadan galip ayrılmayı başardı.
Kozlukebir Kartalları Veteran Takımı: İsmail Molla Ali Mehmet, Halit Mehmet, Mehmet Bölükbaşı, Muhammet Murat Hüseyin, Özkan Yusuf, Kostas Katsaridis, Taner Kerim, Ahmet İbram, Özcan Mehmet, Zennur Paçaman, Ayhan Hamit, İrfan Ahmet, Kemal Mustafa, Bülent Salih, Tuncay Ali, Hasan Hüseyin, Ercan Değirmenci, Salih Latif, Nedim Perende.

“AMACIMIZ SPORUN EVRENSEL BÜTÜNLÜĞÜ ÇERÇEVESİNDE DOSTLUKLARIMIZI DAHA DA SAĞLAMLAŞTIRMAKTIR”
Maç öncesi ev sahibi Kozlukebir Kartalları takım kaptanı Ahmet İbram yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle bugün burada rakibimiz Edofad Edirne futbol takımını Gümülcine’de ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Kendilerine bir kez daha hoş geldiniz diyorum. Komşu iki ülkenin birer bireyleri olarak bugün burada bir dostluk maçı yapacağız. Amacımız sporun evrensel bütünlüğü çerçevesinde dostluklarımızı daha da sağlamlaştırmaktır. En önemlisi de bizden sonra gelecek olan kuşaklarımıza, bu dostluk bağını en iyi şekilde aktarmamız gerekir. Dolayısıyla bugün burada tarihi bir güne imza attığımızı düşünüyorum. Çünkü sizler de çok iyi biliyorsunuz ki,spor dalları arasında futbolun yeri ayrıdır ve dünyada izleyici kitlesinin en çok olduğu spor dalıdır. Bizler bugün gelecek adına ve özellikle dostluklarımızın gelişmesi adına önemli bir adım atmış olduğumuzu düşünüyorum. İnşallah bu ve benzer müsabakaları önümüzdeki dönemde de devam eder, bizler bu konuda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Son olarak ‘Dostluk kazansın’ diyor ve her iki takıma da başarılar diliyorum. Son olarak bu organizasyonuma katkı sağlayan başta sahayı bizlere tahsis eden Gümülcine Belediyesi’ne, Trakya Amatör Futbol Takımları Birliği’ne (ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ) ve Rodop İli Hakemler Birliği’ne çok teşekkür ederim.”
ELİT BALKAN MASTER LİGİ NEDİR?
Elit Balkan Master Ligi’nde Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan’dan katılan takımlar yer alıyor. Bu ligin amacı, turunuvaya katılan Balkan ülkelerinin, sporun evrensel bütünlüğü çerçevesinde barışın, dostluğun ve centilmenliğin pekiştirilmesinin ön planda tutmayı hedefliyor. Takım oyuncuları 40 yaş ve üstü daha önce futbol oynamış sporculardan oluşuyor. Turnuvaya Türkiye’den Çanakkale ve Edirne, Bulgaristan’dan Haskovo ve Burgaz, Yunanistan’dan da Kozlukebir Kartalları veteran takımları katılıyor. 6 ay sürecek turnuvada takımlar kendi aralarında iç ve dış sahada birer maç yapmayı öngörüyor.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30