banner78
banner12

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Pazar günü Edirne’de yapılan Saraçlar caddesi mitingini hepimiz merakla izledik. Genel Başkan sıfatı ile çıktı sahnede hepimiz merakla ana muhalefet lideri olarak etkileyici sözler bekledik ama maalesef bu konuda bunu pek göremedik. Tarım kenti olan Edirne’de çiftçilerle alakalı olumlu bir cümlesi yoktu. Yaklaşık bin 500 metre kare alana kurulan bariyerlerin içinde insanların toplatılması, kalabalığın istenilen seviyede olmaması partililerin bir hayli canını sıkmış olsa da mitingi izleyen insan sayısının 3 ila 4 bin aralığında kalması pek memnuniyet verici değildi.

Keşan ve Uzunköprü’de miting yapıyor olması her ne kadar sayının azlığına etki etmiş olsa da artık vatandaşların bu ve benzer mitinglere ilgisinin azaldığını, hatta olmadığını da artık açıkça gösteriyor. Tv kanallarından yapılan canlı yayınlar, sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar sayının az olmasını etkileyen etkenlerin başında geliyor.

Genel Başkanın gelişi esnasında sahnede yer alan ve katılanları coşturması planlanan sunucudan tutun partinin ileri gelenleri bile coşku anlamında hiçbir şey veremedi. Sunucun ruhsuzluğu izleyiciye, partiliye izleyici ve partilinin ruhsuzluğu ise sunucuya ve ister istemez genel başkana bile yansımıştı.

10 yıldır kenti yöneten ve şehri adeta katleden, CHP’yi kendi dizaynı yüzünden neredeyse bitme noktasına getiren Recep Gürkan’ın kürsüye çıkartılması ve genel başkan Özgür Özel tarafından anlamsız bir şekilde şişirilmesi Özel’in Edirne’den bir haber olduğunu gösteriyordu. Yahu anlamadığım şu! Senin adayın Av. Filiz Gencan Akın. Sen onu şişirsene, onu öne çıkararak onure etsene!

Ciravoğlu’nu davet etmene rağmen yaptığın haksızlıkla Rabbim bile seni sınadı. Soyadını bile doğru dürüst söyleyemediğin Ciravoğlu’nun rahatsızlanmasını bahane ederek istifasını istedin. Peki Recep Gürkan’ın da başına aynısı geldi ve onun neden istifasını istemedin diye adama sormazlar mı?

20 dakika süren kürsü konuşmanda ezana olan saygından dolayı konuşmaman belki takdire şayandı ama seyirciye oynadığını herkes gördü. Adayın Gencan’ı keşke daha fazla öne çıkarsaydın, anlatsaydın, güç verseydin. Onu motive etseydin. Aldın Gürkan’ı şişirdin ama patlak balon şişmez be sayın genel başkan. Zaten adama anjio yapılmış, bacağının en az bir gün kum torbasıyla durması gerekir ama bizimki koydu sandalyesini bir el etek öptürmedi be! Yaptı yine şovunu. Ama şunu gördüm ki; durumu gerçekten zor ve ciddiydi. Zor yürüyordu ve Allah acil şifa versin, geçmiş olsun diyelim.

Özgür Özel’in vatandaşlarla biraz temasının olması gerekirdi ama maalesef sadece partilerle temas kurdu. Geldi ve gitti. Gelirken bir şey getirmediği gibi giderkende aslında çok şey götürdü ama bunu zaman gösterecek. Şu an insanlar konuşuyor. 31 Mart sonrası kale elden giderse ne olacak diye? Ben şimdiden söyleyeyim. Kale şu an ben bu satırları yazarken sallantıda. Kaleyi sırtlanmış bir isim var! Hem Gürkan’ın kentte yarattığı tahribatı bertaraf etmeye çalışan, hemde partinin düştüğü durumu yeniden ayağa kaldırarak kendini anlatma gayretine düşen yalnız ve yalnız Filiz Gencan Akın var. İşi çok zor! Eğer başarılı olursa bu oyuncuların hepsini oyundan çıkartmak zorunda. Sil baştan bir CHP yaratmak zorunda. Partisi için değil, rant için koşan, partisi için değil çıkarları için uğraşan kim varsa hepsini ayıklamak zorunda. Şunun şurasında ne kaldı? 15-20 gün sonra dananın kuyruğu kopacak. Ama bu sürede kuyruk olanları kopartmak, partiye ve kendisine zarar verenleri ayıklamak zorunda. Evet; tilkinin de çok güzel kuyruğu var ama o kuyrukta o kadar çok pire ve bit var ki! O yüzden bazen kuyruktan kurtulmak gerek…..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.