banner137
banner25

ETSO Başkanı Sezai Irmak "İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!"

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak ve yönetim kurulu üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Edirne'de faaliyet gösteren gazeteciler adına kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi.

Bir otelin kahvaltı salonunda gerçekleşen toplantıda gazetecilerle bir araya gelerek sohbet etme fırsatı bulan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak Öncelikle gazeteciler gününün kutlu olmasını diledi ve basının daha özgür, daha demokratik şartlar altında çalışması gerektiğinin vurgusunu yaptı.

Konuşmasının ardından bir konuya dikkat çeken Sezai Irmak; özellikle geniş katılımlı toplantı yemek ve benzeri organizasyonlarda masalarda kalan kahvaltı çeşitlerine ve yemek çeşitlerinin bolluğuna dikkat çekerek bunları bulamayan insanların olduğunu, bu kadar israfın gereksiz olduğunun hatırlatmasını yaptı.

Sezai Irmak “çılgın yarışa dur denmesi gerektiğini düşünüyorum. Konuyu bu sabahtan da tahlil edip önümüzden artan yemeklerle 50 kişi daha karnını doyurur. Bütün kurumlarda böyle. Bunu adeta böyle bir yarışa çevirdik. 25 çeşit 35 çeşit. Evimizde bu kadar mı yiyoruz Allah aşkına? Bunu bir gövde gösterisi, bir yarış şekline getirmek son derece yanlış. Mekan sahipleri ile de inşallah bir toplantı yapıp bunları daha minimize etmek adına bakın patatesler, börekler olduğu gibi hala duruyor. Patatesin ne işi var burada? Yolunu şaşırmış düşmüş tabağa. Kimse yemiyor. Bakın patates ve börekler, poğaçalar olduğu gibi duruyor orada. Yazık bu tabaklarda duran kuru incire, peynire. Tabaklar olduğu gibi dolu duruyor”dedi.

Daha sonra ise işletme sorumlusuna ve Ticaret ve Sanayi Odası personeline talimat vererek “el değmeyen artan börek ve poğaçaların hepsini bir kaba toplayalım. Dezavantajlı mahalleye götürüp bırakalım. İnsan kursağından geçsin çöpe gitmesin!”

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30