banner137
banner25

CHP İL Başkanı Pekcanlı "yaşananlar tamamen rezalet!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün TUİK binasına alınmaması ve görüşme yaptırılmamasına CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’da tepki gösterdi.Pekcanlı yaptığı açıklamada yaşananların tamamen rezalet olduğunu ve ülkenin geldiği durumu özetlendiğin söyledi.

Pekcanlı açıklamasında “Zaten ülkemiz ekonomik sıkıntılarla boğuşurken bir de böyle gündem değiştirmeye yönelik mi ne derseniz deyin, tamamen rezil bir durum. Son genel seçimlerde vatandaşlar CHP’ye ana muhalefet görevi vermiştir. Yani iktidar partisi olan AK Partiyi ve devletin kurumlarını denetleme yetkisi vermiştir. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, TÜİK’in inandırıcı olmayan rakamlarıyla ilgili olarak bugün bir açıklama da yaptı. Her şeyden önce buradaki bürokratlar halkın bürokratı, halkın memuru olmak zorunda. Ama o bürokratlar görüldü ki sarayın bürokratıymış. Böyle rezil bir olayla Türkiye’yi karşı karşıya bıraktılar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının verdiği yetki de ana muhalefetin denetleme yetkisiydi. Genel başkan oraya gitmekle doğru bir hamle yaptı”diyerek İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sonrasında yaptığı açıklamaya da tepki gösterdi.

“İçişleri bakanının söylediği hiç yenilir yutulur şeyler değil”diyen Pekcanlı “terör örgütleriyle genel başkanımızı aynı kefeye koyup o raconda o dille ağza alınmayacak laflarla sosyal medyasından yaptığı açıklamalarla da gündem oluşturmaya çalıştılar. Tamamen aslında farklı yere çekmeye çalışıyorlar gündemi. Merkez bankası dövize ikinci defa müdahalede bulundu. Ülke ekonomisi o kadar kötü ki artık her şeyde gündemi değiştirmek için bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. CHP lideri daha önce Tüsiad’a, merkez bankasına gittiği gibi bu ülkede yaşayan bir vatandaş olarak da, Anayasa bir hak vermiş, hatta bilgi edinme yasası var. Bilgi edinme yasasına göre de siz bu bilgileri alırsınız. Genel başkanımız gitmesine rağmen yapılan bu hareket hiç hoş karşılanmadı. Biz de CHP Edirne örgütü olarak bu olayı şiddetle kınıyoruz” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30