banner78
banner25

Pekcanlı adaylığını açıkladı!

9 Şubat 2020 Pazar günü yapılacak olan CHP İl Kongresi öncesinde ilk resmi adaylık açıklaması il başkanı Fevzi Pekcanlı’dan geldi.Parti il binası toplantı salonunda geniş bir katılımla adaylık açıklaması yapan İl Başkanı Pekcanlı;partililerin karşısına 3. kez aday olarak çıktığını ve delegelerin oyları ile yeniden il başkanlığı görevine seçileceğine emin olduğunu kaydetti.

Başta Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan olmak üzere ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarının desteği ile adaylık açıklaması yapan Pekcanlı “Bugün sizin karşınıza İl Başkan adaylığı için 3. kez çıkışım. Bugün kendimi örgütümüzün vicdanına 3. kez emanet edişim. Ne mutlu ki diğer iki adaylığımızda sizlerin ciddi desteği ile bu yarıştan alnımızın akıyla çıktık. Bugün görüyorum ki yine sizlerin desteği ile bu kongreden de alnımızın akıyla çıkacağız. Çünkü ben biliyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi'nde 'emek' yok sayılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi'nde 'alın teri' yok sayılmaz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi üyesi için, delegesi için 'emek en yüce değerdir.”şeklinde konuştu.

Partide 7 yıl İl Gençlik Kolu Başkanlığı, 2 dönem İl Yönetim Kurulu Üyeliği, 2 dönem İl Başkanlığı gibi çok önemli görevlerde bulunduğunu belirten Pekcanlı “Partime küçük yaşlardan beri emek verip büyük sorumluluklarla görev yaptım. Ben bu partinin öz evladı oldum. Yıllarca kimler geldi, kimler geçti. Makamlara aday olan isimler hep değişti ama bizim Cumhuriyet Halk Partisi'ne olan bağlılığımız, görev bilincimiz hiç değişmedi. Çünkü bizim en önemli ilkemiz şu oldu ' bu partinin öz evlatları partisine her koşulda sahip çıkar. ' Biz böyle öğrendik. Mücadeleyi ve kavgayı öğrendik. Bu kavgaya da ne bir zaman biçtik, ne de bir mekan belirledik”dedi.

CHP olarak verdikleri kavganın Cumhuriyeti koruma ve kollama mücadelesi olduğunu ifade eden Pekcanlı “Bu kavga sadece il başkanlığı koltuğunda verilmez, bu kavgayı bazen il başkanlığı koltuğunda İl başkanı olarak, bazen kahvede bir CHP üyesi olarak, bazen sanayi de esnaf olarak, bazen de Türkiye Büyük Millet Meclisinde milletvekili olarak verirsiniz. Asıl önemli olan her zaman mücadele etmektir. Sadece seçim zamanında hatta sadece parti içi seçim zamanında, parti için mücadele ettiğini, Kavga verdiğini söylemek bu mücadelenin ruhuna kimse kusura bakmasın ama uymaz.Hele hele delege seçimlerine ya da kongrelere 10-15 gün kala çalışmakla, mücadele verdiğini söylemekle CHP'ye yeni bir ufuk açılmaz. Bir CHP üyesi için en büyük mücadele seçim zamanında, partisi diğer partililerle yarışırken partisi ve adayı için çalışmaktır”dedi.

4 yıllık İl Başkanlığı dönemimde yaptıklarını da sıralayan il başkanı Pekcanlı “İlçe başkanlarımızın kongrede tavırları ne olursa olsun dışlamadan birlikte hareket ettik. Her ilçede olmaya, her üyemize dokunmaya çalıştık. Hep övüneceğim; partimize böyle güzel bir İl binası kazandırdık. Hep birlikte bunu yaptık. Belediye Başkanlarımızla, ilçe Başkanlarımızla, emekli maaşından arda kalan parasını partisine bağışlayan siz değerli üyelerimizin desteği ile yaptık. Cumhuriyet Halk Partili olmanın verdiği dayanışma ile, birliktelik ile, sorumluluk ile bu binayı inşa ettik”diyerek Cumhuriyet Halk Partililik dayanışması ile, AKP iktidarına son verip, yeniden parlamenter rejimi getirerek Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını inşa edeceklerini belirtti.

İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’ya açık destek olacağını ve “kırmızı kazağımı giydim sahaya indim” diyerek karşılarında olanlara “hodri meydan” diyen Belediye Başkanı Recep Gürkan’da arkasına aldığı ilçe ve belediye başkanları ile adeta birlik mesajı verdi.

Gürkan kürsüde yaptığı konuşmada parti içerisinde yarışlar olabileceğini ifade ederek “partimizin içinde yarışlar olur, mücadeleler olur, ama kavgalar olmaz, savaşlar olmaz. Biz kavgamızı Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir ferdi ile yapmayız.Ancak Türkiye Cumhuriyeti'ni geriye götürmek isteyenlerle, Türk milletini karanlığa hapsetmek isteyenlerle kavgamızı yaparız biz. Bizim kavgamız Cumhuriyetçilerle,Atatürkçülerle Türk milletini sevenlerle, Türkiye Cumhuriyeti'ni Devleti'ni ilelebet payidar kılmak isteyenlerle olmaz. Bizim kavgamız Atatürk'e hadsizce dil uzatanlarla olur. Bizim kavgamız Cumhuriyetin değerlerini yok ederek, Türkiye'yi Cumhuriyet rotasından saptırmaya çalışanlarla olur.Biz onlarla kavga ederiz”dedi.

Siyasette ki duruşu başta olmak üzere İl başkanı Fevzi Pekcanlı’ya olan açık desteğinin nedenini anlatan Gürkan “Bizim siyasetteki duruşumuz, tavrımız, tutumumuz bellidir.Biz ilk günden kiminle yola çıkmışsak, göğsünde Cumhuriyet sevgisini aklında ve ufkunda Atatürk ilke ve devrimlerini taşıyan herkes bizim yoldaşımız,yol arkadaşımızdır.Buna hiç şüphemiz yok.Biz onlarla bu yolda nasıl yola çıkmışsak ilk günkü gibi, son ana kadar da o yolculuğu beraber yaparız.Ne bir hedef değiştirme, ne yol arkadaşımızı değiştirme geçmişimizde yoktur,geleceğimizde de asla olmayacaktır. Bunu herkesin böyle bilmesini istiyoruz. Eğer bu yola Fevzi Pekcanlı ile çıkmışsak,ki öyledir.Bilinsin ki sonuna kadar da Fevzi Pekcanlı ile devam edeceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın”şeklinde konuştu.

CHP’de çok seçim geçirdiklerini ancak bu güne kadar çizgilerinden asla ödün vermediklerini ifade eden Gürkan “Örgüt içi seçimlerde nerede oldum değil, diğer partilerle yarışta nerede olduğun önemlidir bizim için.Eğer diğer partilerle olan yarışta,yerel seçimde, genel seçimde, referandumda, Cumhurbaşkanlığı seçiminde sen partinin,partilinin adayının yanında değilsen örgüt içi yarışta nerede olduğunun sadece senin açından önemi var.Benim açımdan, bizim açımızdan, Cumhuriyet Halk Partisi açısında ve bu partinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimleri açısından senin hiçbir kıymeti harbiyen yok!Çünkü sen Cumhuriyet Halk Partisi'ni kendi İkbal'in için mutlak görüyorsun. Çünkü sen Cumhuriyet Halk Partililiği sadece kendini bir yerlere taşımak için görüyorsun.İşte kavgamız burada başlıyor bizim.Sen partinin diğer partilerle yaptığı yarışlarda kendine Cumhuriyet Halk partiliyim dediğin halde hiç meydanda yoksan, hiç sahada yoksan, kışın düşünmemiş, yazın terlememişsen, o direklerin tepesine çıkıp bayrak asmışsan, gidip partinin adayı, adayları için emek vermemişsen, ter akıtmamışsan sen hangi partidensin ne önemi var benim değerli kardeşlerim?”ifadelerini kullandı.

Son günlerde açık taraf olduğu yönündeki eleştirilere de açıklık getiren Gürkan “Şimdi diyorlar ki bazı arkadaşlarıma ve bana. “Başkanım çok açık taraf oluyorsun.Hayatım boyunca açık taraf oldum.Hayatım boyunca hep Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarafı oldum.Bunun için bunun ter akıttım,bunun için ayaklarıma romatizmalar indi.Bunun için gözlerimin görmediği anlar oldu.Şimdi sen o seçimlerde evinde otururken el altından başka partilere, başka adaylara çalışırken gelip bu koltuğa mı oturacaksın? Oturmayacaksın, oturtmayacak seni bu delege”şeklinde cevap verdi ve parti içindeki bazı kişilere gönderme yaparak “böyle particilik yok.Böyle siyaset de yok. Geldin bu partide emek verdin, ter akıttın, inandın, mücadele ettin aç kaldın, titredin, başımın üstünde yeri var bu partinin.Ama seçimlerde kendi parti'nin adayı ya da adaylarıyla bir fotoğraf karesine dahi girmeden, bilakis başka parti'nin adaylarıyla gülümseyerek fotoğraf çekip sosyal medyanda yayınlıyorsan kusura bakma; bu parti seni sadece üye olarak tutar,ama hiçbir zaman sana görev vermez. Sen kendini akıllı, milleti aptal mı zannediyorsun? Bu sözlerim bir şahsa yönelik değil herkes doğru anlasın. Bu sözlerim bu durumda olan herkese yönelik”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30