banner137
banner25

Sarıgül "delege ağalığına son vereceğiz!"

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül,26 Eylül 2021 Pazar günü yapılacak olan Büyük Kurultay için adaylık açıklaması yapmak üzere Edirne’ye geldi.

Bir otelin toplantı salonunda partilerle bir araya gelen ve burada Genel Başkanlığa aday olduğunu açıklayan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sarıgül; Türkiye’nin en demokratik partisi olduklarını ve ilk defa üyelerin genel başkanı belirlemek için sandık başına gideceğini belirtti.

Saat 14:00’da karayolu ile İstanbul’dan Edirne’ye gelen Sarıgül ve beraberindekiler ilk olarak saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşımızın okunması ile adaylık açıklamasına geçildi. İl Başkanı Murat Er’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Genel Başkan Mustafa Sarıgül

Türkiye Değişim Partisi (TDP)’nin diğer siyasi partilerden farklı olduğunu,mevcut siyasi partilerin ülke sorunlarını çözmede yetersiz kaldığı için yola çıktıklarını belirten Sarıgül “Mevcut partiler, ülke sorunları karşısında yetersiz kalmaya, enerjilerini kaybetmeye, halkın gündeminden uzaklaşmaya başlayınca, halk yeni bir parti arayışına geçer. Bizim partimiz de böyle kurulmuştur. TDP’ nin kurucuları; işsizlerdir, yoksullardır. Ay sonunu getiremeyen emeklilerdir. Tüm emekçilerdir, kadınlarımızdır. Doğasına ve kültürüne çıkan vatandaşlarımızdır. Emeklilikte yaşa takılanlardır”dedi.

26 Eylül 2021 Pazar günü, Ankara’da ilk büyük kurultaylarını yapacaklarını belirten Genel Başkan Sarıgül; 90 gün önce kuruldukların ve bu süre içinde 64 bin kilometre yol yaptığını kaydetti.TDP’nin kuruluş biçimiyle, ülke meselelerine bakışıyla tüzüğüyle, diğer partilerden farklı olduğunu ve Türkiye’nin en demokratik partisi olduğunu belirtti.

TDP’nin diğer partilerden farkını sıralayan Sarıgül “Biz farklıyız! Biz gücümüzü de, bu farklılıktan alıyoruz. Neden mi farklıyız? TDP’de üst üste iki seçim kaybeden liderin, Genel Başkanlığı sona erer. Partimizdeki en yüksek rütbe, parti üyeliğidir. Parti yöneticilerini, milletvekili adaylarını, belediye başkan adaylarını ve Genel Başkanı, delegeler değil, partiye kayıtlı üyeler seçer. Peki bu neden önemlidir? Partilerde delege sayısı azdır. Üye sayısı çoktur. Az sayıdaki kişiyi yönlendirmek, etki altına almak daha kolaydır.

Delege ağaları da zaten gücünü buradan alırlar. Delegeler, parti içi mücadele verir. Üyeler ise ülkeyi yönetme mücadelesi verir. TDP‘nin amacı, ülke meselelerine odaklanmak, ülke meselelerini çözebilmek için,emek harcamaktır. Partiler, ülkemiz için vardır”diyerek siyasette delege ağalığına son vereceklerini ve kongre kurtları olarak nitelendirdiği delegelerin borularının ötmeyeceğini ifade etti.

“TDP‘de üyeler ne derse o olacak” diyen Sarıgül “Böylece kimse koltuğa yapışıp kalmayacak. Parti içi demokrasi budur. Yenileşme, katılımcılık, çoğulculuk ve siyasette adaleti biz gerçekleştireceğiz.TDP olarak, 26 Eylül’de yapacağımız kurultayda, Genel Başkanlığa aday olacakları, partimize kayıtlı üyelerin katılacağı, eğilim yoklamasıyla belirleyeceğiz. TDP Genel Başkanlığına aday olmak isteyenler için süreç başlamıştır. Partiye kayıtlı üyelerimiz kendi il merkezlerinde, oylarını kullanacaklar. Parti üyelerinden en çok oy alan, kurultay’da Genel Başkanlığa aday olacak. Genel Başkan adaylığı yarışına partimizde her üye katılabilir.TDP Genel Başkan adaylığı her üyeye açıktır”diyerek genel başkanlığa aday olduğunu belirtti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30