banner78
banner25

İba;"Edirneyi yaşanabilir, sorunsuz bir kent haline getireceğiz"

AK Parti Belediye başkan adayı Belgin İba 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle Edirne’de bulunan yerel gazeteler başta olmak üzere ulusal medya temsilcilerini yerinde ziyaret ederek günlerini kutladı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
31 Mart 2024 günü yapılacak yerel seçimler öncesinde Edirne Belediye Başkan adaylığı açıklanan Belgin İba hiç vakit kaybetmeden başladığı ziyaretlerinin ikinci gününde çalışan gazetecileri ziyaret ederek bilgi alış verişinde bulundu.
Çalışma ofisimizi ziyaret eden İba, çalışmalar ve yapacakları hakkında kısa bilgi verdi. Edirne için uzun bir süredir çalıştıklarını 4.5 yıl süre ile sürdürdüğü il başkanlığı görevinde sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmadıklarını belirten Belgin İba önemli projeleri olduğunu iddia ederek Edirneyi sorunsuz yaşanabilir bir kent haline çok kısa bir sürede getireceklerini ifade etti.
İba yaptığı açıklamada öncelikle çalışan gazeteciler gününü kutladı ve şunları söyledi.
"Öncelikle Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü kutluyorum. Basın her zaman toplumun duyan kulağı, gören gözüdür. Sizler sayesinde dünyanın en uç noktasındaki bir haberi dahi alıyoruz. Tekrar gününüzü kutluyoruz. Bütün çalışan emekçi arkadaşlarımızın gerçekten meslek olarak 7 gün 24 saat çalışan, her daim göreve giden bir mesai ile çalışıyorsunuz o yüzden çok zor bir görev yapıyorsunuz"desi.
Öye yandan aday olması sonrası sorumluluğunun çok büyük olduğunu ancak onırlu bir görevi almak adına yola çıktığını belirten İba; "evet bizim sorumluluğumuz çok büyük. Sorumluluğumuzun farkındayız. Vatandaşların beklentilerinin farkındayız. Bizden vatandaşlarımızın neleri istediğini, neleri beklediğini çok iyi biliyoruz. Bu anlamda da uzun zamandan beri görevde ve sahada olmanın vermiş olduğu birikimler var ve bu birikimleri harmanlayarak önümüzdeki dönem Edirne'de hizmet belediyeciliğini Edirne'ye getirmek istiyoruz. Sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vereceğiz. Bununla ilgili çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Belediyelerin yapmış olduğu örnek çalışmaları biliyoruz. Gerçekten hayata, insana dokunan projelerle geleceğiz vatandaşlarımızın karşısına. Çok yakın bir zamanda hazırlayacağız ve yapacağımız lansmanla bunları vatandaşlarımıza anlatacağız"dedi ve projeleri hakkında bilgi verdi.
"Evet projelerimiz var çalışmaya başladık. Adaylığımız çok yeni açıklandı, açıklandığı günden itibaren de ekibimizle proje çalışmalarına başladık. Uzun zamandan beri sahada olduğumuz için vatandaşın beklentilerini çok iyi biliyoruz. Kendimizde de bu konuyla ilgili ciddi birikimler var. Bu birikimlerle birlikte Edirne'nin beklentilerini, sorunlarını merkeze koyarak projelerimizi çalışıyoruz. Bu dönem en çok insana dokunan projelere çalışacağız. Hayatı kolaylaştıracak, daha yaşanabilir bir Edirne haline getirecek güzel, insanları şaşırtacak projeler çıkartacağız. Biz Edirne'de çayını içmediğimiz esnaf bırakmadık. Her bir sektörün temsilcisini, esnafı, her bir vatandaşın sorunlarını bizzat kendisinden dinledik. Bu bizde Edirne ile ilgili alacağımız kararlarda çok yol gösterici olacak. Bunun avantajları; biz seçim öncesi ziyaret ediyor olmayacağız, biz zaten ziyaret etmiştik bunları, almıştık bu bilgileri. Şimdi bunları hayata geçirmenin zamanı. Yerel yönetimler bu anlamda büyük güç. Gerçekten de vatandaşın beklentilerinin merkezli olduğu işlerini çok daha kolaylaştıracak her sektörün, kadınların, girişimcilerin, gençlerin yaşamış çınarlarımızın, hepsinin beklentilerinin karşılanacağı çok güzel projelerle vatandaşlarımızın karşısına çıkacağız"dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30