banner137
banner25

“Zafer seyri” büyük ilgi gördü!

Edirne’nin Enez ilçesi 30 Ağustos Zafer Bayramını hem denizde hem karada kutladı. Enez Amatör Denizciler Derneği tarafından organize edilen “Zafer Seyri”adı verilen etkinlik kutlamaların 99’ncu yılında bir başka coşkuya ev sahipliği yaptı. Enez Balıkçı barınağında tekneleri bulunan amatör denizciler yaptıkları bir organizasyonla her yıl olduğu gibi bu yılda denizde gerçekleşen “zafer seyri” törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Saat 14:00’da toplanarak Enez Balıkçı barınağından hareket eden denize gönül veren amatör denizciler, süsledikleri teknelerini Altın Kum sahil şeridine doğru sürdüler. Yaklaşık 100 kadar teknenin zafer şarkıları eşliğinde 7’den 70’e ellerinde Türk Bayrakları ile gerçekleştirdikleri “zafer seyri” karadan da büyük ilgi gördü.

Sahilde güneş ve denizin tadını çıkaran çok sayıda vatandaş ellerine aldıkları Türk bayraklarını hem denizin içinde hem de karada büyük bir coşku ile sallayarak 99 yıllık coşkuya her yıl olduğu gibi bu yıl da ortak oldular.

Yaklaşık 10 deniz mili yol alan tekne sahipleri yaklaşık 1 saat süren etkinlin sonunda aldıkları büyük takdir ile limana dönerek zafer seyrinin sorunsuz bir şekilde sonlandırdılar.

100 kadar teknenin seyri sırasında her hangi bir sorun yaşanmaması için ise Enez Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bir bot denizden teknelere eşlik etti.

Yıllardır bu organizasyonun içinde yer alan ve doğum tarihi 30 Ağustos olan Tevfik Yeşilli ise gördüğü manzara karşısında gururlandığını belirterek yıllar önce bayrağını teknesine astığını ve kortej düzenlemek için yola çıktığını ifade ederek “ o gün ben bunu yapmak istediğimde kimse gelmedi. Yıllar önce tek başıma çıktığım ki manzara ile bugün gördüğüm manzaraya söyleyecek kelime bulamıyorum ve gençleri tebrik ediyorum”dedi. “Atatürk’e karşı olan sevgimiz olmasa zaten bunlar olmaz” diyen Yeşilli “onların kitaplarını okuduğum zaman nerelerden nerelere gelmişiz ama kıymetini bazen bilmiyoruz yada öyle görünmek istiyorlar. Ben bugün çok mutluyum”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30