banner137
banner25

Yürük
AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanı Melek Yürük, Atatürk'ün 29 Ekim 1923'de ilan ettiği cumhuriyetin Türk milletine verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu belirtti.
Yürük, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, cumhuriyetin Türk tarihinin en büyük ve en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olduğunu ifade etti.
Cumhuriyetin getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişleterek, ekonomik, sosyal ve siyasal hayata görülmemiş dinamizm kazandırdığını kaydeden Yürük, şunları bildirdi:
''Atatürk'ün 29 Ekim 1923'de ilan ettiği cumhuriyet, Türk milletine verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri milli bir devletin onurlu bir şekilde, özgürce düşünebilen, eşit hakları olan birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Devletimiz ve ülkemiz, cumhuriyetin bizlere verdiği güç sayesinde uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuş ve yine ülkemiz Atatürk'ün koymuş olduğu ilkelerle de en dünyanın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir.
Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşmekte olan en önemli görev, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollayarak iç ve dış tehlikelere karşı duyarlı olmaktır.''
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30