banner78
banner25

Yarın hastaneye gitmeyin!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Edirne Şubesi tüm yurtta olduğu gibi 81il’de eş zamanlı olarak basın açıklaması yaptı.Sağlık meslek örgütleriyle alınan ortak karar gereği 15 Aralık Çarşamba günü tüm yurtta sağlık çalışanları bir günlük greve gidecek.

Konu hakkında açıklama yapan ve ortak basın metninin okuyan Edirne Tabip Odası Başkanı Prf.Dr.Gürcan Altun, hekimlerin özlük haklarında iyileştirmeyi öngören yasa tasarısının mecliste görüşüldüğünü ancak Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Milliyetçi Hareket partisi (MHP)’nin milletvekillerinin verdiği önergelerle sağlık bütçe komisyonunda ileri bir tarihte görüşüleceği gerekçesi ile geri çekildiğini aktararak “ Gerekçe olarak erteleme gösterilse de komisyon görüşmeleri boyunca iktidar milletvekilleri tarafından söylenen sözler, tasarının tamamen rafa kaldırılması niyetini göstermektedir. Sağlık emek ve meslek örgütleri olarak yasa tasarısının sunulan halinin kapsamının genişletilerek düzenlenmesini talep ederken mecliste bulunan tüm siyasi partiler tarafından onaylanmış bir tasarının geri çekilmesi kabul edilemez”dedi ve “Emek Bizim Söz Bizim” diyerek başlattığımız mücadele programında taleplerimizi hep birlikte görünür kıldık. 1 Aralık 2021’den itibaren yaşananlar emeğimizin karşılığı olan gelirlerin oyuncak haline getirildiği ve bütün sağlık emekçilerinde değersizleşme hissiyatını büyütmüştür. Emeğimiz ve geleceğimiz için artık G(ö)REV zamanıdır. Bu nedenle 15 Aralık Çarşamba günü G(ö)REVDEYİZ.

G(ö)REVDE olduğumuz süre boyunca; birinci basamak sağlık hizmeti sunan birimler dâhil olmak üzere, acil tanı ve tedavi endikasyonu olan hastaların bakımı aksatılmayacaktır. Acil servisler eylem süresince gerektiğinde görevli hekimlerce takviye edilecektir.

Yoğun bakım hastalarının -eylem nedeniyle- tedavilerinde hiçbir aksamaya yol açılmaması için her zamanki duyarlılıkla hizmetin sürdürülmesine dikkat edilecektir.

Hamilelerin, diyaliz hastalarının ve kanserli hastaların hizmetleri bahsedilen uyarılar çerçevesinde yerine getirilecektir.

Servislerde yatarak tedavi görmekte olan hastaların her türlü tıbbi işleminin aksatılmadan yürütülmesini sağlayabilecek sayıda sağlık çalışanı, mesai dışı sürelerde (gece ve hafta sonu nöbetleri, vb.) olduğu gibi servislerde hazır bulunacaktır.

COVID-19 veya COVID-19 şüphesi ile sağlık kurum ve kuruluşlarına yapılacak başvurular geri çevrilmeyecek, poliklinik ve klinik tedavilerine devam edilecektir.

15 Aralık 2021 tarihinde tüm gün G(ö)REV hakkımızı kullanmak için ülkenin her yerinde G(ö)REV’e çıkıyoruz. Sağlık alanında yaşanan çöküşün önüne geçmek, sağlık politikalarında ve sağlık emekçilerinin hem özlük haklarını gerileten hem de yaşamlarını günden güze zorlaştıran uygulamalara dikkat çekmek amacıyla gireceğimiz eylemlilik sürecine tüm halkımızın destek sunmasını istiyoruz”açıklamasında bulundular.

İstek ve taleplerini de yenileyen Edirne Tabip Odası Başkanı Prf.Dr.Gürcan Altun “7.200 ek gösterge ve pandemide çalışılan her yıl için 120 gün yıpranma payı İSTİYORUZ!

Performans sisteminin kaldırılmasını, döner sermaye uygulamasına son verilmesini, sabit maaşımızın bunlara muhtaç etmeyecek, emekliliğe yansıyacak şekilde düzenlenmesi İSTİYORUZ!

Çalışma koşullarımızın iyileştirilmesini ve insanca çalışma süreleri; güvenli, sağlıklı çalışma ortamları; COVID-19 başta olmak üzere meslek kaynaklı hastalıklara karşı bütüncül bir meslek hastalıkları yasası, sağlıkta şiddete karşı etkin ve etkili yasa İSTİYORUZ!

0 Mevcut 5 dakikada bir muayene dayatmasına son verilmesini; randevuların hastalarımıza en az 20 dakika ayırabileceğimiz şekilde düzenlenmesini İSTİYORUZ!

Toplumun geniş kesimlerinin sağlık hizmeti ihtiyacı da hekimlerin özlük hakları da ancak kamusal sağlık politikalarıyla teminat altına alınabilir. İş güvencemiz/gelir güvencemiz/mesleki bağımsızlığımız için kamusal sağlık sistemi İSTİYORUZ!

Sağlık, piyasanın vahşi koşullarına terk edilemez! Şehir hastanelerinin kamulaştırılmasını, özel hastanelere değil kamu hastanelerine bütçe ayrılmasını, özel hastanelerde aşırı çalıştırılmaya ve ciro baskısına son verilmesini İSTİYORUZ!

Tüm asistanların emeklerinin karşılığını aldığı; çekirdek eğitim müfredatına uygun, asistan hekimlerin tüm süreçlerde söz sahibi olduğu nitelikli uzmanlık eğitimi almasını ve eğitim dışı işlerde çalıştırılmamasını İSTİYORUZ!

Aile hekimliği ceza yönetmeliğinin geri çekilmesini, topluma dayalı ve bölge/nüfus tabanlı, kamuya ait binalarda kamu çalışanlarından oluşan eksiksiz bir ekiple koruyucu sağlık hizmetlerinin yürütülmesini sağlayacak birinci basamak sağlık örgütlenmesi İSTİYORUZ!

İşyeri hekimliği alanında OSGB ve benzeri özelleştirmeye son verilmesini; işyeri hekimlerinin çalışma saatleri, atama ve ücretlendirmeleri konusunda tabip odalarının yetkili olmasını İSTİYORUZ!

KHK ve güvenlik soruşturmaları ile hukuksuzca işinden alı konulmuş tüm sağlık çalışanlarının derhal işlerine başlatılmasını İSTİYORUZ!”

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30