banner137
banner25

Yardımcı "neden Fen Lisesi değil de İlahiyat Fakültesi?"

Uzun yıllar Edirne Ticaret Borsası yönetim kurulu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği TOBB yönetim kurulu üyeliği yapan Mustafa Yardımcı Edirne Ticaret Borsası Yönetim kurulu başkanı ve Meclis üyeleri ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı ve meclis üyelerine sosyal medya üzerinden bir soru sorarak açıklanmasını istedi.

Mustafa Yardımcı, 30 Ocak 2013 yılında düzenlenen bir törenle imza altına alınan ve 81’ile Fen Lisesi yapılması kararı alınan anlaşmanın taraflarının 2014 yılından sonra çark ettiklerini belirterek Edirne’ye neden Fen Lisesi değil de İlahiyat Fakültesi kazandırılmasının altına imza attıklarını sordu.

İlahiyat Fakültesi Dekanı tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımın yankıları üzerine açıklama yapan Mustafa Yardımcı “bizim dönemimizde imza altına alınan projenin neden rafa kalktığını öğrenmek istiyorum!Buna kimler çanak tuttu Edirne kamuoyunun öğrenmek en doğal hakkı”diye konuştu.

TOBB'un Edirne'ye yapmayı planladığı protokol de 16 derslik, 200 öğrenci kapasiteli Fen Lisesi bulunuyordu.Dönemin Edirne Valisi Hasan Duruer ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu arasında 30 Ocak 2013 tarihinde Ankara'da imzalanan, 'Edirne'ye Fen Lisesi yapılması protokolü', Başbakan Davutoğlu'nun Edirne ziyaretinde imzalanan ikinci protokolle yerini İlahiyat Fakültesi'ne bırakmıştı.

Geçen dönemin TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı ve dönemin Valisi Hasan Duruer, Başkan Hirascıklıoğlu'ndan, TOBB'un, Edirne'ye bir Fen Lisesi kazandırmasını istemişti. Mustafa Yardımcı yaptığı açıklamada, TOBB Yönetim Kuruluna 'Her İl'e Bir Okul' kampanyası düzenlemeyi önerdiğini belirterek, “Biz de Edirne’ye Fen Lisesi yapılması isteğimizi, Sayın Hisarcıklıoğlu'na, Edirne Milletvekili Sayın Mehmet Müezzinoğlu ve Edirne Valimiz ile birlikte ilettik” demişti.

Ancak Edirne Milletvekili'nin Sağlık Bakanı olmasının ardından proje de değişikliğe gidilerek dönemin Edirne Valisi Hasan Duruer tarafından TOBB'a bir mektup gönderildi ve mektupta Edirne'ye Fen Lisesi değil İlahiyat Fakültesi istedikleri belirtildi.

Edirne'ye önce Fen Lisesi yapılmasını öneren, ancak daha sonra fikir değiştiren Vali Hasan Duruer'in, bu kez de İlahiyat Fakültesi istemesinin ardından Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ile Borsa Meclisi İlahiyat Fakültesi yapılmasına alınan kararla onay verdi. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ile Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Oda Meclisi'nin ise Fen Lisesi'nde direndiği, ancak baskılar üzerine, “Her ikisi de yapılsın” şeklinde karar aldığı,Fen Lisesi yapılması şartını da alınan kararla öne sürdüğü biliniyor.

Mustafa Yardımcı gönderdiği açıklamada “Daha önce basında ve sosyal medyada yaptığım açıklamalar da biliyorsunuz.Edirne TOBB Fen Lisesi yapılacağını , sözleşme imza töreni görüntüleri ile kamuoyuna bildirmiştim . Borsa seçimlerinden sonra imzasını inkar edenler ve yeni seçilen Borsa, ETSO başkanları ve meclis üyeleri , Fen Lisesi sözleşmesine imza koyan bakan ağabeylerinin ricası ile İlahiyat Fakültesi yapılmasına “evet” dediler ve bu gibi olayların başımıza gelmesine sebep oldular.Bu nedenle o zaman bu karara evet diyen Borsa ve ETSO başkanları ve meclis üyelerini Edirnemize böyle olacağı belli olan olumsuz şeyleri yaşattıkları için , sözleşmeye imza koyan biri olarak istifaya davet ediyorum”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yılmaz BEŞTEPE 3 yıl önce

Edirne'mize İlahiyat fakültesi yerine Fen lisesi yapılması için gayret göstermeyen Ticaret borsası ve Ticaret ve Sanayi Borsa başkanlarını kınıyorum.
Koltukları boşuna işgal etmesinler. Mustafa Yardımcı'yı bu konuda
destekliyor ve teşekkür ediyorum.

banner30