banner78
banner25

Valilik izin verirse!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan okullarda bulunan çeşme sularının temizlik amaçlı olduğunu ve bu yüzden bazı öğrencilerin şişe suyu maliyetlerinin artmasına bağlı olarak çeşme suyunu içtiğini bununda tuvaletlerde olduğu için sağlıksız olabileceği endişesi taşıdıkları için okullara su sebili koymayı düşündüklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Edirne’de bulunan okulların içme ve ihtiyaç suyunun belediye tarafından okullara sağlandığını ve kalite olarak sorun olmadığını ancak tuvalet ve benzeri yerlerde olmasının sağlıksız olduğunu düşündüklerini belirten Gürkan Edirne Valisi ile konuyu görüşerek okullara su arıtma cihazları koyacaklarını kaydetti.

Edirne’de çalışma yapan Veli-Der, Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği,Edirne Çocuk Hakları Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının olduğunu ve bu konuda ortak bir çalışma yürüttüklerin belirten Gürkan “onlarla belediyemiz ortak bir çalışma yürütüyorlar. Bu çalışma kapsamında, okullarda birçok öğrencimizin içme suyu anlamında sıkıntılar çektiği tespit edildi. Okullarımızda sadece ıslak hacimler dediğimiz tuvaletlerde su, çeşme var. Şehir içme suyumuzun günlük yaptığımız analizlerle insani amaçlı içme suyuna aykırı bir durumu yok yani şebekeden gelen su içilebilir durumda. Ama o suyun tuvaletteki çeşmelerle aynı ortamda olması, hijyenik anlamda bazı sorunlar yaratabilir”dedi.

Veli-Der’in önerisiyle bir çağrı yaptığını ifade eden Gürkan “Edirne Valiliğimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz izin verirse, Edirne’deki bütün okullarımıza belediye olarak içme suyu arıtma cihazlarını hijyenik bir ortamda koymak ve çocuklarımızın sağlıklı içme suyunu ücretsiz olarak kullanmasını sağlamak istiyoruz. Hem Valimizle hem de Milli Eğitim Müdürümüzle bu konuyu konuşacağım. Eğer izin verirlerse Veli-Der’in bu haklı talebine çözüm anlamında tüm okullarımıza tuvaletlerden bağımsız bir noktada belediye olarak hem tesisatını yapmak hem de içme suyu arıtma cihazları koymak istiyoruz. Çünkü her gün her şeyin fiyatı artıyor. İçme sularının da fiyatları artmakta. Her çocuk yanında yarım litre yeterli olmasa da birkaç şişe su almak durumunda. Aileler de bunu karşılayacak ekonomik güce sahip değil. Belediye olarak yapmamız gereken işlerden biridir bu. Valiliğimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz izin verirse bu projeyi gerçekleştireceğiz. Tüm okullara içme suyu arıtma sebillerini koyalım, çocuklarımız ücretsiz içme suyuna kavuşsunlar.”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30