banner78
banner25

Vali Canalp Meriç ilçesi'nde öğretmenler günü programına katıldı!

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 24 Kasım Öğretmenler günü etkinliklerine katılmak üzere gittiği Meriç ilçesinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Vali Canalp programdan önce Kaymakam Cafer Çakmakçı, Belediye Başkanı Erol Dübek ile beraber esnaf ziyareti yaparak vatandaşlarla sohbet etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Meriç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler günü etkinliklerine katılan Edirne Valisi Ekrem Canalp yaptığı konuşmada, “Dünyada ve Türkiye’de pek çok mesleğin günü vardır ve bu mesleğin mensupları da günleri geldiği zaman kendilerince kurumların hazırlamış oldukları belli aktiviteler çerçevesinde bugünleri kutluyorlar. Meslek günleri içerisinde en coşkulu, en heyecanlı şekilde kutlanan ve sadece kendi meslek mensupları arasında değil, toplumun geneli itibariyle herkes tarafından bilinen ve söylenilen meslek günü hangisidir desek bu öğretmenler günüdür. Başka hiçbir meslek bu şekilde bilinen ve değer verilen bir gün unvanını alabilmiş değildir. Eğer ki sokaktan geçen her insana sorsak belli meslekleri söylesek, sıralasak ve bunların günleri hangi gündür desek bunlar içerisinde en fazla hiç şüpheniz olmasın Öğretmenler Günü ön plana çıkacaktır. Toplum içerisindeki herkes, ilkokulundan itibaren, anasınıfından itibaren öğretmeniyle arasında böylesine güzel duygusal bir bağ kurmuş olduğu içindir ki her sene 24 Kasım geldiği zaman bu duygusal ilişki tekrar canlanıyor. Biraz önce emekliye ayrılmış olan saygıdeğer öğretmenimiz de ifade etti. Her meslek mensubu sabahleyin kalktığı zaman nereye gidiyorsunuz dendiğinde işe gidiyorum diyor ama hiçbir öğretmen işe gidiyorum demiyor, okula gidiyorum diyor. Öğretmenlik mesleği de yine aynı şekilde bir gönül mesleğidir. Her yıl kurum olarak da öğretmenler günümüzü biz Edirne Merkezde Halk Eğitimin büyük salonunda kutlardık. Bu sene İl Milli Eğitim Müdürümüzle beraber müşterek bir karar aldık ve dedik ki artık bundan sonra öğretmenler günlerimizi biz kendi il merkezimizdeki törenlerde kutlamayalım, her sene farklı bir ilçemizde kutlama yapalım. Aslında Meriç’te bugün Meriçlilerde bu güzel geleneğe ev sahipliği yaptılar. Bizleri de, Edirne’mizin her yerinden gelen öğretmenlerimizi de Meriç’te şu anda konuk ediyorlar. Kendilerine de bütün Meriçlilere de bu konukseverliklerinden dolayı tekrar teşekkür etmek istiyorum. Evlatlarımız var, minicik evlatlarımız. Diyelim ki evlatlarınızdan ayrı kalmanız gerekiyor ve onların birilerine emanet edeceksiniz. Hepimiz ne kadar zorlanırız değil mi? Oysa bunu hepimiz yaşadık, şu anda da yaşıyoruz. Aslında hepimiz ince eleyip sık dokuyacağımız o kararı her gün sürekli veriyoruz. Kendi evlatlarımızı, o küçücük canları öğretmenlerimize emanet ediyoruz. Deseniz ki bu süreç insanı yeniden şekillendiren hamuru yeniden ortaya çıkaran bu süreç en belirgin şekilde kimlerin elinde gerçekleştiriliyor derseniz bu öğretmenlerimizdir. Bugün buradan başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden ve şehit düşen öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, görevi başındaki öğretmenlerimize ise başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yeni atanan öğretmenler yemin ederek görevlerine başlarken, ilçede eğitim öğretimine devam eden öğrenciler tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Öğretmenler korosu tarafından sunulan mini konser ise ilgi ile izlendi. Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp programın sonunda emekliye ayrılan öğretmenlere teşekkür belgesi vererek bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30