banner78
banner25

Vali Canalp "99.Kurtuluş günü için mesaj yayımladı!"

Barış ve huzur kenti Edirne’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü büyük bir mutluluk ve gururla, hep birlikte kutluyoruz.

Millî Mücadele, aziz milletimizin en zor koşullarda dahi bağımsızlık ve egemenliğinden ödün vermeyeceğini, bir karış vatan toprağı için canını ve kanını esirgemeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiği bir kahramanlık destanıdır. Acılarla ve şehitlerin kanlarıyla yoğrulan bu topraklar, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde TBMM kuvvetlerince teslim alınarak bugünkü sınırlarımıza ulaşılmıştır. Böylece birçok medeniyete ev sahipliği yapan, tarihi şan ve şerefle dolu olan bu kadim kentimiz, 25 Kasım 1922 tarihinde tekrar vatan toprağı yapılmıştır.

Sevinç, onur ve gururla kutladığımız Kurtuluş günlerimiz aynı zamanda; gençlerimize, geleceği görmek için, geçmişi anlamak gerektiğine dair bir şuur vermeye gayret ettiğimiz günlerdir. Yeni nesillerimize tarihimizi tüm gerçekliği ile anlatarak, atalarının ne gibi fedakârlıklarla bu kazanımları elde ettiklerini iyi idrak etmelerini sağlamalıyız. O günlerde vatan müdafaası için birleşen yüreklerimiz, bugün de aynı sevdayla, aynı ruhla, aynı inanç ve kararlılıkla, Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yüceltmek için çarpmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kutsal vatan topraklarımızın her bir karışı için göğsünü siper eden tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anarken, tüm Edirneli hemşerilerimin Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30