banner137
banner25

Trakya Üniversitesi (T.Ü.) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu,"84 ülkeden öğrencimiz var!"

Trakya Üniversitesi (T.Ü.) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nde eğitim ve öğrenim gören 42 bin öğrenci olduğunu,8 öğrenciden 1’inin yabancı uyruklu olduğunu kaydetti.

Trakya Üniversitesi Rektörü sıfatıyla 5 yıldır görevde olduğunu ve üniversite’de önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Trakya Üniversitesi Rektörü Prf.Dr.Erhan Tabakoğlu,bugün gazetecilerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.Gazetecilerin randevu talebi üzerine gerçekleşen görüşmede önemli konulara değinen Rektör Prf. Dr.Erhan Tabakoğlu;üniversitenin Balkanlarda en çok konuşulan ve aranılan üniversite olduğunu ifade etti.

Uluslararası öğrenci sayılarını arttırdıklarını ve bu konuda Balkanlar ağırlıklı olmak üzere 84 ülkeden öğrencileri olduğunu belirten Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu; “Uluslararası öğrenci sayımızı oldukça arttırdık. 84 ülkeden öğrencimiz var. Şu anda tam rakam 5 bin 560 civarında. Bunun neredeyse 5 bin kadarı Balkan coğrafyasından. Balkanlardan gelen en çok öğrencinin okuduğu üniversiteyiz”diyerek Balkan Üniversiteler Birliğinin kurucusu olduklarını ve kalıcı genel sekreterliğinin Trakya Üniversitesi’nde olduğunu kaydetti.

Balkan Üniversiteler Birliği hakkında da bilgi veren Prf.Dr.Erhan Tabakoğlu; “Balkan Üniversiteler Birliği’nin Kurucusu, kalıcı genel sekreteri Trakya Üniversitesi. 29 üniversiteyle başlayan bu yolculuk şu anda 81 üniversite ile devam ediyor. Dönem başkanımız Romanya, birkaç ay sonra inşallah yüzün üzerinde üniversitesi olan bir Balkan Üniversiteler Birliği görüyor olacağız. Balkanlardaki tüm Türk kuruluşlarıyla TİKA ile büyük elçiliklerle çok yakın ilişkilerimiz var. Biz artık Kosova’da, Makedonya’da pek çok Balkan ülkesinde bakanların davetlisi olarak oraya gidiyoruz ve görüşmeler yapıyoruz. Eğitimde, sağlıkta ve şimdi de teknoloji ve Ar-ge alanında Balkanlarda hizmet ediyoruz. İnşallah bu artarak devam edecek. Türkiye’de Balkanlar dediğinizde ve üniversite dediğinizde ilk akla gelen Trakya Üniversitesi. Balkanlarda da Türkiye ve üniversite dediğinizde de yine Trakya Üniversitesi akla gelecektir. Bu marka değerini her geçen gün biraz daha arttırmak için elimizden gelen gayretle çalışmaya devam ediyoruz”dedi ve 42 bin öğrenciden 5 bin 500’ünün uluslararası öğrenci olduğunu, sayınında gittikçe yüzde 10’ların üzerinde olmaya başlayacağını,bazı bölümlerde ise yüzde 20 uluslararası öğrenci olduğunu ifade etti.

Balkanlar’ın en büyük hastanesine sahip olan Trakya Üniversitesinin Sağlık alanında da ciddi çalışmalar yaptığını ve bölgede adından söz ettirdiğini belirten Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu,Sağlık Turizm’i hakkında bilgiler verdi.

“bin 100 yataklı üniversite hastanemiz bölgenin en güçlü en köklü sağlık ve hizmet kurumu”diyen Rektör Erhan Tabakoğlu; “Avrupa’nın ortalarına kadar bu sağlık hizmetini bu kalitede verecek bir kurumu saptamak mümkün değil. Nasıl ki pazarlar şu an uluslararası misafirlerimizle doluyorken, çok yakın gelecekte hastanelerimizi de bu halde görüyor olacaksınız. Gerçekten bu kalitede bir sağlık hizmetini Balkanlarda en iyisini biz veriyoruz. Uluslararası hasta birimimiz var. Her geçen gün hasta sayısının katlanarak arttığını görüyoruz. Bu şu açıdan da önemli; ben burada eğitim aldım, burada iyileştim sözünü söyletmek istiyoruz ki gönüllerinde güzel bir iz bırakalım diye” dedi.

Öte yandan toplnatıda Üniversitenin yayın organı "Trakya Kampüs"gazetesi hakkında da bilgiler verildi. 

Gerçekleşen toplantı da Trakya Üniversitesi Özel Kalem ve Edirne Kırmızısı Projeler Koordinatörü, Trakya Kampüs Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Orkun Akman ile Özel Kalem ve Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Kıvanç Ada’da hazır bulundular.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30