banner78
banner25

Trakya Birlik "gübre kısıtlaması kalktı!"

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç 5 Ocak 2022 tarihinde yapılacak olan Mali Genel Kurul sonrasında ortaklarına kar payı dağıtılacağının müjdesini verdi.

Pandemi nedeniyle genel kurullarının 6 ay ertelendiğini ancak alınacak tedbirlerle genel kurullarını 5 Ocak 2022 tarihinde yapacaklarını belirten Yönetim Kurulu Başkan Kırbiç,üreticilerin beklediği yen sözleşme sonrası kar payı oluşacağını ve bu kar paylarının dağıtımın gerçekleşeceğin ifade etti.

Kırbiç açıklamasında; “Bu yıl da pandemi kurallarına uyarak, salondaki kalabalık belli bir sayıda olacak. Bu genel kurulda çiftçilerimizin beklediği yeni sözleşmeyle birlikte kar payı oluşacaktır. Bu kar payı 2020,2021 kar payı olacak. Bu yıl aldığımız ürününki ise 2021,2022’ki de oluşacaktır. Ön alım fiyatı oluştuktan sonra yeni sözleşme gereği, birliğin yapmış olduğu ticaretinden dolayı elde etmiş olduğu kar ana sözleşmenin belirlediği oranlarda, ayrılan miktarlar haricinde ortağa dağıtılacak miktar da belirlenmiştir. Bilanço rakamları üzerinden de kar payı 5 Ocak’ta ki genel kurulumuzda açıklandıktan sonra en geç Şubat ayının başına kadar ortaklarımıza ödenecektir”dedi.

Gübre konusunda döviz hareketlerine bağlı sıkıntılar yaşandığını,dövize yapılan müdahale ile piyasada biraz rahatlama gözlendiğini ve bu rahatlamaya bağlı olarak ta tedarik ve dağıtımında sıkıntı yaşanan gübreye erişimin kolaylaştığını söyleyen Şafak Kırbiç; “Pandemiden dolayı fiyat hareketinde sert yükselişler meydana gelmiştir. Tahıl ve yağ bitkilerinde yükselişler oluşmuş. Gübrede yüksek fiyatlar oluşmuş. Bu da çiftçimizi sıkıntıya sokmuştur. Son günlerdeki dövizdeki düşüşten dolayı burada biraz fiyatlarda gevşeme olacağı bizde de hakim oldu. Önümüzdeki günlerde bunları takip ederek göreceğiz. Gübreyle ilgili tedarikte sıkıntı vardı. Kurumsal anlamda son günlerdeki bağlantılarla, gübre kısıtlı verilmişti ama bugünden itibaren bu kısıtlama da ortadan kalkarak çiftçilerimizin gübre ihtiyacını karşılayacağız. Fiyatlarla ilgili belirsizlik devam etmekte ama gevşeme olacağını tahmin ediyoruz. Ortaklarımız kar payından memnun olacaklardır. Bundan sonraki yıllarda kurum kar ederse kar ettiği sürece bu karı da ortaklarına paylaşacaktır”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30