banner137
banner25

Tetik "Lokal değil kalıcı çözümler üretme derdindeyiz!"

Edirne Belediyesi tarafından devam eden alt yapı çalışmalarında sorun yaşayan önemli noktalardan biri olan Koca Sinan mahallesinde bulunan Dr.Sadık Ahmet Caddesi’ne kalıcı bir çözüm getiriliyor.

Kentin dört bir yanında çalışma yapan ekiplerin hemen hemen her daim yanında bulunan ve çalışmaları yerinde gözlemleyen Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Mak.Müh.Yaver Tetik, geçmiş yıllarda yapılan hatalı çalışmalar yüzünden alt yapının sağlıklı işlemediğini ve bunu kazı yapıldıktan sonra daha net görmeye başladıkların belirtti.Yağmur toplama kanallarına kanalizasyon bağlanması neticesinde oluşan sorunların giderek büyüdüğünü ve bugünkü büyük sorunların yaşandığını belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Mak.Müh.Yaver Tetik,“Bugüne kadar Kocasinan Mahallesi’nin atık suyuyla ilgili olarak yağmur suyuyla ilgili sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz. Kocasinan Mahallesi’nin Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerindeki hattı ve ondan önce planladığımız diğer bölümlerinin atık suyunu, temiz suyunu, yağmur suyunu tamamlamıştık. Şu anda tamamlanmamış olan atık suları, yeni çekmiş olduğumuz atık su hattına irtibatlandırmalarını yapacağız. Bundan sonra yağmur suyu tesisat hatlarını da bugüne kadar problem haline gelmiş olan yağmur suyunu şu anda mevcuttaki yağmur suyu hattına yeni branjlamanlar alarak o hatlar üzerinden bağlantılarını yapacağız”diyerek bundan sonra Kocasinan Mahallesi’nde atık suyu ile ilgili sıkıntıların kalmayacağını belirtti.

Söz konusu cadde başta olmak üzere diğer sorunlu yerlerde de bugüne kadar lokal müdahalelerle sorunların çözülmeye çalışıldığını belirten Başkan Yardımcısı Yaver Tetik “Bugüne kadar lokal çözümlerle bu işi çözmeye çalışmıştık, artık bundan sonra bu tür sorunlarla karşılaşmayacağız. Yağmur suyu tesisat hatlarımız bunun arkasından gelecek. O hatlara da mevcuttaki hatları irtibatlandıracağız. Burada 800’lük yağmur suyu hattımız var. Bugüne kadar bu yağmur suyu hattına kanat hattı da bağlanmış. Biz yeni çekeceğimiz atık su hattıyla yağmur suyuna bağlanmış olan hatların irtibatını keserek yağmur suyu hattımız yalnızca yağmurda çalışacak duruma gelmiş olacak. Dolayısıyla bu sıkıntıları çözmüş olacağız”ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmalar hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Yardımcısı Tetik; devam eden Selimiye Meydan projesi hakkında da önemli bilgiler paylaştı. “Selimiye Meydan Projesi’nde belediyemizin çalışmaları, atık su, temiz su ve yağmur suyuyla ilgili olarak devam ediyor”diyen Tetik; “10 Kasım nedeniyle Talatpaşa, Kıyık ve Mimar Sinan Caddesi’nde etkinlik olacağı için akşam 17.00 itibariyle Kıyık Caddesi’ndeki çalışmayı durduracağız. 11 Kasım Perşembe gününden itibaren Mimar Sinan Caddesi’ne ve Orduevi kavşağına girip oradaki atık su, yağmur suyu ve temiz su hatlarımızın işine başlayacağız. Bu bağlantı Yediyol ağzı dediğimiz yere kadar yapılacak. Yediyol ağzı sakın yanlış anlamayın Kıyık Caddesi’ndeki halkımızın bildiği Yediyol ağzı değil, Eski Cami ile belediyemiz arasında küplerin bulunmuş olduğu bölgedir. Burada yapılacak çalışmalarda trafiğin çalışmasını engellemeyecek şekilde önlemlerimizi aldık. Perşembe gününden sonra bu hatta başlayacağız”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30