banner137
banner25

Tetik; Kanalizasyon bağlantısında ücret alınmasına ilişkin açıklama yaptı!

Edirne’de bir süredir devam eden alt yapı çalışmalarında bazı noktalarda yaşanan ve kamuoyunda yanlış algıya sebep olan abone bağlantıları hakkında Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik açıklama yaptı.

Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü binasında gazetecilere konu hakkında açıklama yapan başkan yardımcısı Yaver Tetik kanalizasyon bağlantılarında vatandaş veya site sakinlerinden istenen paranın abone bağlantıları hatalı olan abonelerle alakalı olduğunu,söz konusu alt yapı çalışmalarında kot farkı düşük olmayan bağlantılar için herhangi bir ücret alınmadığını ve alınmayacağını kaydetti.

Uzun bir süredir Kocasinan Mahallesi’nde devam eden altyapı çalışmalarında kanalizasyon sisteminde kod farkı yaşanan site sakinlerinden ücret alındığına yönelik şikayetlerin artması üzerine bilgilendirmede bulunan Yaver Tetik önemli uyarıda bulundu.Binalarındaki kod farkına bağlı site ve konut sahiplerinin tesisatçılara bu sorunu yaptırması gerektiğini belirten Tetik “site yöneticilerimizden isteğimiz, binalarının tesisat ve su kanal projelerini getirsinler bize kolaylık sağlasınlar”diyerek belediyenin bu konuda yardımcı olabileceğini ifade etti.

Açıklamalarını şu şekilde sürdüren Tetik “Edirne’de altyapı çalışmaları devam ederken, Kocasinan Mahallesi’nde bazı binalarda kod farkı ortaya çıktı. Böyle bir durumla karşılaşan site sakini veya yöneticiler, kod farkını işini ehli tesisatçılara yaptırmaları gerekiyor.Şu anda Kocasinan mahallesinde altyapı çalışmaları devam ediyor. Konutların kendi parsel çıkışları var, her konutun kendine özel bir rögarı var. Bu ana rögarda bizim yeni çektiğimiz kanal hattımızın kodu mevcut rögarla bağlantı arasında şu ilişki var.Eğer ki yeni çekilen kot mevcut binan rögarından düşükse herhangi bir sıkıntı yok. Biz ‘c’ parçası dediğimiz parçayı atıyoruz. Yerine montajını yapıyoruz. Ana rögarın kodu yeni geçen hattın üzerindeyse herhangi bir sıkıntı yok. Bu şekilde bağlantılarda vatandaştan her hangi bir ücret talep edilmiyor.Eğer ki kod ana taşıyıcının altında ise o zaman kodun yeni çekilecek parsel bacası seviyesine getirilmesi gerekiyor. Bunun içinde konutların, site sakinlerinin ya da yöneticilerin yeni hattı yaptırmaları gerekecek. Aksi halde pompayla hattın bağlanması gerekir. Pompa diye bahsettiğimiz bodrum katlarında iş yeri, konut olan yerlerde parsel bacasının altında olduğu için pompa ile basılması gerekiyor. ‘Ücret’ diye bahsedilen, firma herhangi bir ücret almıyor. Bunu yaptıracak olan site, konut sakini, yönetici bu işin ehli olan insanlara veya tesisatçılara yaptırması gerekiyor”ifadelerini kullandı.

Yaşanan sıkıntılar üzerine yardımcı olabileceklerini de ifade eden Tetik “Bugüne kadar Kocasinan’daki bağlantıların yüzde üçünde bu tür olaylarla karşılaştık. Başka bölgelerde bu şekilde karşılaştığımız olayları site yöneticileri kendi olanaklarıyla çözdüler. Bizim site yöneticilerimizden isteğimiz, biz parselimizi bırakmaktan önce bize binalarının tesisat projelerini su kanal projelerini getirsinler, biz neyin nerede olduğunu bulamıyoruz. Bize kolaylık sağlasınlar” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30