banner137
banner25

Teknik adam kulübe gol atmış!

Türkiye Futbol Ligi 3 lig Bölgesel Amatör takımlarından Edirnespor, teknik direktör krizi ile karşı karşıya kaldı.Yaşanan sıkıntıların sosyal medya hesaplarında ve kamuoyunda farklı şekilde anlatılarak yorumlanmasına sessiz kalmayan kulüp başkanı Savaş Üner; düzenlediği basın toplantısında “hocanın istifası ile şok yaşadık.Hocanın yaptığı spor ahlakına yakışmayan bir davranış. Buradan kendisini kınıyorum. Antrenörlükte böyle bir şey yok”dedi.

Ligin bitmesine sayılı günler kala Edirsepor teknik adam Cahit Erçevik'in kulübe attığı gol ile sarsıldı. Kulüp yöneticilerinin yanlarından bir an olsun ayırmadığı teknik adam geçtiğimiz hafta oynanan ve 6-1’lik Orduspor galibiyeti ile sonlanan maçta takımın çalıştırıcısını Orduspor’a kaptırarak adeta kendi sahasında gol yedi.

Kulüp başkanı Savaş Üner düzenlediği basın toplantısında teknik adamın yaptığının tasvip edilecek bir yanı olmadığını belirterek takımı terk ettiğini ve sabahında antrenmana çıktığını ifade etti.

Kendisilerine bazı konular hakkında görüşme taleplerinin olduğunu ve bu yönde bir toplantı yapmak istediklerini belirten Edirnespor Başkanı Savaş Üner;“ Geçtiğimiz gün Edirnesporun hocasının istifa etmesi ile şok yaşadık. Karşıyaka mağlubiyeti sonrası hoca bize istifasını vermişti. Genel olarak baktığımızda Edirnespor ve hocamız başarılı bir grafik sergiliyordu. Takımımız beklenenin üstünde performans sergiledi ve ligdeki bütçelere göre en az bütçeli takımlardan biriyiz geçen sene olduğu gibi. Hocamız ‘Toplantı yapalım benim görüşmem lazım’ dedi. Bende normal bir toplantı sandım. Fakat kendisi geldiğinde ‘Ben ayrılmak istiyorum’ dedi. Bizde şaşırdık. Öyle bir anlattı ki ‘Ben çok mutsuzum, oyuncularla bir türlü anlaşamıyorum, mağlubiyetlerden sonra başarısızım, benim hedefim şampiyonluktu’ gibi konuşmalar yaptı. Bende ‘tek başıma bu işe karar veremem’ dedim ve yönetim kurulu ve belediye başkan yardımcısı Hakan İşcan’ı toplantıya çağırdım. Yardımcı hoca ‘Ben biletimi aldım İzmir’e gidiyorum. Ben artık yapamam bu oyuncuları görmek istemiyorum’ diyince bende ister istemez oyunculara kızmaya başladım. Hocalara bu kadar yapılmaz diye. Bu konuşmalardan sonra bizde doğru yolun ayrılmadan yana olduğunu düşündük ve hocamızla vedalaştık. Belediye başkan yardımcımız toplantıda ‘Eğer bizden daha iyi bir teklif aldıysanız buyurun gidin hocam, eğer böyle bir şey yoksa biz sizden memnunuz’ dedi. Hoca da ‘Olur mu başkanım kesinlikle böyle bir şey yok, biz Edirnespor’dan çok mutluyuz fakat oyuncularla yaşanan diyaloglar yüzünden ayrılıyoruz’ gibi cümleler kullandı”dedi.

Yaşanan gelişmeleri tek tek anlatan Başkan Üner; teknik adamın bileti İzmir’e değil Ordu’ya aldığını ve bunu 6-1’lik Ordu galibiyeti sonrası gelen teklifle değerlendirerek yaptığını belirtti.

“Oradaki maçta sportif direktörüyle görüşerek gerekli anlaşmaları yapmışlar diyen Başkan Üner “Benim düşünceme göre bu karar etik ve doğru bir karar değil. Bana gelip doğru dürüst şekilde söyleseydi. Başkanım ‘Ben burada mutsuzum, sizinle oyuncularla sorunum var’ deseydi ya da ‘Bana güzel bir teklif geldi benim önümü aç’ dese gidebilirdi yolu açık olurdu. Biz adamı helalleşerek gönderiyoruz ertesi günün sabahına idmana çıkıyorsun. Benim Edirnespor’da en çok sevdiğim hocalardan birisiydi. Edirnespor tarihinde ki teknik direktörlük kariyerlerinde ki en üst seviyede olan bir kişiydi,en son seviyeye düşen bir kişi oldu. Buradan kendisini kınıyorum. Antrenörlükte böyle bir şey yok”ifadelerini kullandı.

Takımda teknik direktör konusunda bir sıkıntı olmadığını ve b ir kaç isimle görüşmeler yaptıklarını belirten Kulüp Başkanı Savaş Üner “Teknik direktörle ilgili komitemiz çalışıyor. Arda Denizeri’nin ismi de geçiyor kendisi listemizde var ama şuan 3-4 adayımız var. En önemlisi yardımcıları bizim Edirne’den olacak. Bunu kabul eden bir hocamız olacak. Şuan takımızı Aydın Tabak, Hakan Yalçındağ ve Hasan hocamız çalıştırıyor. Fethiye maçına bu hocalarımız çıkacaklar. Büyük ihtimal maç sonrası hoca işine karar vermiş olacağız”dedi.

Öte yandan kulübe kaynak arayışlarının devam ettiğini ve kulübün borç sıkıntısının olmadığını belirten Başkan Üner birde müjde vererek bir sponsorluk anlaşmasına imza atmak üzere olduklarını kaydetti.

Takımın mali durumunu anlatan Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Levent Özkan ise kulübün geçen sezon dahil hiçbir futbolcu, teknik direktör, vergi dairesi ve SGK olmak üzere hiçbir kurum ve kuruluşa borcu bulunmadığını belirtti.

Takıma destek anlamında seyircilerin ilgisiz olduğunu ve Edirne halkının maçlara gelmesini istediklerini belirten Özkan “Sosyal medyada çok acımasızca eleştirilerde bulunuyorlar. Ben Edirne halkından beş kuruş destek istemiyorum. Sadece gelin takımınıza destek çıkın, sahip çıkın.10 lirayı da veremeyen varsa da gelsin ‘ben maçı seyretmek istiyorum desin’ben o 10 lirayı cebimden vereceğim kaç kişi olursa olsun. Yeter ki takımına destek olsun. Destek olmadıkları gibi,olumsuz eleştirileri ile köstek olan insanlarda kusura bakmasınlar,çok biliyorlarsa gelsinler bu işi onlara devredelim. Bizden daha iyi yapabiliyorlarsa onlar yapsın. Edirnespor bir belediye takımı değil,sadece Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan’ın bize ciddi fedakarlıkları var.Edirnespor Edirne’nin kurumsal bir yapısıdır. Edirnespor Edirne’nindir bugün biz oluruz,yarın başkası olur. Önemli olan Edirnespora sahip çıkmaktır. Benim tek istediğim bir seyirci olarak Edirnespora sahip çıkın”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30