banner78
banner25

TEDAŞ “çek gönder”dedi.!

Yıllardır yanmayan sokak lambalarının yapılmaması hem TEDAŞ hemde vatandaş arasında sorunlar yaşanmasına neden oluyordu.Arıza kaydı verilmesine rağmen arızalarının giderilmediğinden yakınan vatandaşlar şikayet merciinin işlevsel olmadığı şikayetlerini arttırınca TEDAŞ devreye girerek vatandaşın lehine yüklenici firmanın aleyhine olacak bir uygulama başlattı.

Android ve ios cep telefonu uygulamalarından “aydınlatma mobil takip”adlı uygulamayı indirmelerini isteyen kurum,bu uygulama sayesinde vatandaşın çektiği arıza resmi ile beraber adres bilgilerini girmesi durumunda 24 saat ile 48 saat arasında arızanın giderilmemesi durumunda yüklenici firmaya ciddi cezalar keseceğini duyurdu.

Uygulamanın cep telefonuna indirilmesi durumunda bahse konu sokak aydınlatma lambalarının imar içi yerlerde 24 saat, imar dışı yerlerde ise 48 saat içerisinde çözülememesi durumunda dağıtım şirketine ceza kesileceğini belirtti.Abonelerini sms mesajı ile bilgilendiren TEDAŞ’ın bu uygulaması vatandaşlar tarafından takdir topladı.Arıza kaydı için telefon ettiklerini ancak arızanın çözümü konusunda yol alınmadığından bıktıklarını belirten vatandaşlar “yıllardır arıza kaydı veriyorduk ancak ne gelen vardı ne giden.Bu uygulamayla bakalım taahhüt ettikleri sürede arıza giderilecek mi çok merak ediyoruz?İnşallah çözülür”dediler.

Google Play adresinden indirilecek uygulama ile önce “kayıt ol”butonuna tıklanarak ekrana gelen formun doldurulması gerekiyor.İhbarın çekilen fotoğraf veya video yüklemesi ile yapılacağını belirten yetkililer cep telefonlarının konum kısmının mutlaka açık olması gerektiğini belirtiyorlar.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30