banner137
banner25

Tarla’ya takla mı?

Edirne’nin Keşan ilçesi Şabanmera mevkiinde bulunan ve tarla vasfında olan bir arazide gerçekleştirilen kadastro çalışmalarında yer değiştirme oyunu yaşandığı iddia edildi.

Edirneli iş insanı Mustafa Altunhan’ın Yayla sahili ve çevresinde yıllar önce yatırım amaçlı aldığı veya kiraladığı arazilerden birinde akıl almaz bir sorun yaşandığı ortaya çıktı.

Söz konusu mevkide Şabanmera yolu üzerinde 211 ada 3 parselde bulunan 7 bin 272 metre kare büyüklüğündeki tarla vasfındaki arazisini geçen yıl olduğu gibi bu yılda icara vermek suretiyle anlaşan Mustafa Altunhan tarlasını kiralayan kişiden aldığı cevapla adeta şok yaşadı.

Tarlasını alan kişinin kendisine gelerek tarlada çalışma yaptığı esnada tarlanın sahiplerinin gelerek “burada ne yapıyorsun? Burası bizim tarlamız”dediği, tarlayı kiralayan kişinin “ben burasını geçen yıl olduğu gibi bu yılda tarla sahibi Mustafa Altunhan’dan kiraladım” şeklinde cevap verdiği ancak tapunun gösterilmesi ile kiralayan kişinin ne yapacağını şaşırdığını belirten Mustafa Altunhan sosyal medya hesabı üzerinde olayı paylaşarak kamuoyuna duyurdu.

Paylaşımı üzerine görüştüğümüz Altunhan “ben burasını 3 yıl önce satın aldım. Geçen yılda icara aynı arkadaşa kiraya verdim. 211 ada 3 parsel bana ait ve yola cepheli olarak elimde tapusu var. Ancak bu süreçte yapılan işlem veya kadastro çalışması ile bana ait olan yola sıfır 7 bin 272 metrekarelik tarlam arka kısımda kalan 211 ada 4 parsel ile yer değiştirilerek bana 9 bin 308 metrekarelik tarla verilmiş. Benim bundan haberim yok. Benim satın aldığım tarla belli, elimde tapu var. Baktılar gördüler tarla şirket üzerine ve arayıp sorulmuyor tanınıp bilinmiyor diye bir numara yapılmış olabilir diye düşünüyorum. Bu tür numaraların olduğunu duyuyordum ama başıma geleceğini tahmin etmiyordum. Şimdi yapılan bu yanlışın düzetilmesi için uğraşıyroum”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30