banner137
banner25

Tarifeler yeni onlaylandı!

Edirne’de bir süredir devam eden ekmek zammı tartışmalarına neden olan 200 gram ekmeğin 2 TL’den satış fiyatı dün yapılan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ETSO Meclisi’nde onaylanarak yürürlüğe gidi.

Bir süredir 200 gram ekmeği tarife olmadan 2 TL’ye satan fırıncılarla odayı karşı karşıya getiren zam kararı nihayet resmiyete bağlandı ve ekmeğin yasal satış fiyatı olan 2 TL onanmış oldu.

Her gün artan maliyetler karşısında dayanacak gücü kalmayan fırıncıların ise Türkiye’deki en yüksek fiyat olan ve hiçbir yerde uygulanmayan kilogramı 14 liradan tarife istedikleri ancak ETSO’nun bu teklife bakanlık onay vermediği için sıcak bakmadığı biliniyor.

Tarifeye aykırı hareket edenleri ise denetlemek Edirne Ticaret İl Müdürlüğü’ne düşüyor.Dün yapılan Meclis toplantısında ciğercilere de tarife onayı verildi.

150 gram tava ciğer ve köftenin ise fiyatı dün itibari ile 43 TL olarak onaylandı.

Bilindiği üzere Edirne’de bazı ciğerci esnafı da 45 ve 50 TL’gibi tarife dışı satışlar yapmakta.

Edinilen bilgiye göre yapılacak denetimler sırasında tarife dışı hareket edenlerin tespit edileceği ve cezai işlem uygulanacağı belirtiliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30