banner137
banner25

Sarayiçi alanına alternatif köprü yapılıyor!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Kırkpınar yağlı güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi alanına alternatif köprü yapılması fikri Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onay verilmesi ile hayata geçiyor.

Her yıl geleneksel olarak yapılan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde binlerce insanın akın ettiği Sarayiçi alanına sadece Kanuni Köprüsü ve Fatih Köprüleri üzerinden giriş olması ve Saray alanı kazılarının devam etmesine bağlı olarak Fatih Köprüsünün araç ve yaya trafiğine kapalı tutulması Kanuni köprüsü üzerinde izdihama neden olurken,Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan alternatif köprü yapılması için kolları sıvadı ve ilgili birime talimat vererek Belediye ,imkanları ile köprü yapılması talimatını verdi.

Edirne Belediyesi alanın sit alanı olması nedeniyle yapılacak projeyi Kurul onayına sunarak beklemeye başladı. Kurulun onay vermesi sonrasında ihale sürecine girilen projede ihale netlik kazandı ve geçtiğimiz hafta alternatif köprünün çalışmalarına başlandı.

Kanuni köprüsü yan kısmında bulunan Tunca nehri kolu üzerine kurulacak köprü yaklaşık 20 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde olacak.Çelik konstrüksiyon üzerine inşa edilmeye başlayan köprünün beton temel ayakları tamamlanarak çelik kirişlerin dizilmesi amaçlanıyor.

Yıl sonuna kadar tamamlanması beklenen köprünün zemini betondan olacak ve yalnızca yaya geçişleri için kullanılacak.Kanuni köprüsü ise yalnızca hafif araçların geçişine izin verilecek şekilde kullanılacak.

Önümüzdeki yıl düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde alan giriş sağlanacağı köprünün üzeriden yalnızca yayalar geçecek ve bu sayede vatandaşların geçişleri kolaylaşarak alanın tahliyesi ve girişler çok daha rahat yapılacak.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30