banner137
banner25

Rüşveti veren frigolu mu oluyor!

Edirne’de önceki gün yaşanan bir rüşvet olayında Kapıkule’de bazı şeylerin eskisi gibi devam ettiğini gösterdi.

2004-2005 yıllarında dönemin il Emniyet Müdürü Hanefi Avcı tarafında yapılan “Kapıkule’deki rüşvet” operasyonunun üzeriden geçen sürede rüşvet pek konuşulmazken önceki gün Kapıkule TIR sahasına giriş için bir çalışana rüşvet verilmek istenmesi akıllarda durgunluk yarattı.

Saat 16:50’de Kapıkule yolu üzeri TIR bilet gişesine gelen yabancı plakalı bir TIR aracının sürücüsü çalışan personele evrakların içinde 100 TL uzattı. Çalışanın parayı almayarak üstlerine bildirmesi sonrası yaşanan gelişmede TIR sürücüsü verdiği rüşveti geri alarak şaşkın bir şekilde yoluna devam etti.

Edinilen bilgiye göre TIR araçlarının saatler hatta günlerce beklediği TIR parklarında sıra numarası aldığı gişede TIR aracına çadırlı veya frigolu ibaresi sisteme giriliyor. Sistem frigolu aracın bekleme süresinin az olması ve gıda maddesi gibi maddeler taşıdığı için görevli tarafından sisteme girişinin yapılması ile TIR parklarında bekleme yapmıyor ve en kısa sürede cep telefonu gelen uyarı mesajı ile sahayı terk ediyor. Çadırlı yani brandalı araçlar ise uzun süren bekleyişlere sahne oluyor. 2 Ekim günü yaşanan olay ise verilen rüşvetin sistemli bir şekilde verildiğini, özellikle yabancı tır sürücüsünün evrakların arasına koyduğu 100 TL’lik rüşvetin çadırlı aracını frigolu olarak sisteme kaydetmesi için verildiği ve daha önceden de bu şekilde sistemin açıkça döndüğünü gösteriyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30