banner137
banner25

Rekor üstüne rekor kırıyor!

Altın piyasalarındaki yukarı yönde seyir yatırımcısını sevindirmeye devam ediyor.

Son yılların en üst seviyesinde olan 22 ayar gr altının satış fiyatının 597 lira’yı görmesi yatırımcının yüzünün gülmesine neden oldu.

Dünya piyasasındaki dalgalanmalara bağlı olarak iç piyasada hareketliliğini gösteren altın,son geçen sene bu zamanlarda görmesi beklenen rakamı bu yıl gördü.Sert çıkışların sonrasında sert iniş yaşatan altının bu saatten sonra yatırımcısının lehine olacağı ve düşme eğilimine girmesinin şu aşamada söz konusu olmadığı belirtildi.

Gram altındaki artış devam ederken haberin yayına hazırlandığı saatlerde 597 TL bandında olan gram altının satış fiyatının artmaya devam edeceği ifade ediliyor.Konu hakkında açıklama yapan Edirneli sarraf Zeki Kalkan, Gram altının 597 lirayla tarihinin rekorunu kırdığını belirterek “Amerika’daki enflasyon verilerinin biraz yüksek gelmesiyle. Yüzde 6’lara çıkmasıyla beraber zannediyorum, dış piyasalarda altına bir yöneliş oldu. Ons fiyatı bin 750 dolardan bin 850 dolarlara kadar geldi. İç piyasada doların 10 liraya yaklaşmasıyla altın biraz yükselmiş oldu”diyerek ilerleyen günlerde Gram altının kısa vadede 610-620 liralara kadar gelmesini beklediklerini kaydetti.

600 lira seviyesine gelmesini beklediklerini belirten Kalkan “biz 600 lirayı bekliyorduk.Birden 610-620 lirayı bekler olduk”dedi ve 18 Kasım da Merkez Bankasının Para Politikası Kurulu (PPK)’nın yapacağı açıklamaya bağlı olarak ta altının gramında yukarı yönde bir hareketliliğin yaşanabileceğini öngördüklerini kaydetti.

Yapılacak açıklamayla faizin düşmesi durumunda dolar fiyatının artacağını belirten Kalkan “ “Dolar yükseldiğinde altına yansıyor.Çeyrek altın şu an 985 liradan satılıyor. ‘Hemen hemen bin TL’yi buldu.’ diyebiliriz. Bir asgari ücretli şu anda hemen hemen 2 buçuk çeyrek altın alabiliyor”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30