banner137
banner25

Peykler Medresesi Edirne Turizm'ine kazandırılacak!

Vali Canalp, Restorasyon Çalışmaları Devam Eden Peykler Medresesinde İncelemelerde Bulundu.

Edirne Valisi Ekrem Canalp restorasyon çalışmaları devam eden Peykler Medresesinde incelemelerde bulunarak, “Edirne, buranın tamamlanmasının ardından yeni küçük bir kültürel üçgen kazanmış olacak” dedi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Peykler Medresesindeki incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, “Peykler Medresesi Edirne tarihinin bir parçasıdır, nasıl ki camilerimiz Edirne tarihine ışık tutuyorsa burasıda Edirne tarihine ışık tutmaktadır. Buranın yan tarafındaki Saatli medreseyi Fatih Müzesi olarak hizmete açtık. Şu anda içinde bulunmuş olduğumuz mekânı da aslına uygun olarak restore ediyoruz. Bu medreseyi restore ederek müze haline getirmek suretiyle geleceği taşıyacağız. Mimar Sinan’ın yapmış olduğu en meşhur eserlerin minialarını burada sergileyeceğiz. Edirne Selimiye, Eski Cami ve Üç şerefeli Cami arasındaki kültürel altın üçgenden sonra yeni bir kültürel üçgen kazanmış olacak. Burasının Üç Şerefeli Cami, Fatih Müzesi aynı zamanda ikinci bir müze olarak da yeni bir kültürel üçgen olacak ilimize gelen misafirlerimiz bu üç yapıyı da aynı zamanda ziyaret etmiş olacaklar. Bu alanla ilgili olarak yapılan restorasyon çalışmalarının maliyetini İl Özel İdaresi olarak biz karşılıyoruz. Aynı zamanda Vakıflar Genel Müdürlüğümüz kubbelerdeki kurşunların yenileme çalışmalarını yapıyorlar ve kendilerini çok teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Canalp, Peykler Medresesinde devam eden restorasyon çalışmalarının kısa sürede biteceğini belirterek, tarih ve kültür şehri olan Edirne’nin yeni bir müzeye kavuşacağını söyledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30