banner137
banner25

Peköz son yolculuğuna uğurlandı!

Edirne’nin köklü ailelerinden Mehmet Kasım Peköz, dün tedavi gördüğü hastanede 68 yaşında yaşamını yitirdi. Peköz için bugün Eski cami’de cenaze töreni düzenlenerek sevenlerinin omuzlarımda son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süredir tedavi gördüğü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tüm çabalara rağmen yaşamını yitiren Mehmet Kasım Peköz için bugün Eski Cami’nde cenaze töreni düzenlendi.Törene Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş,İl Başkanı Av.Sinan Tekin,CHP Merkez İlçe Başkanı Av.Burak Güngörmedi, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu,Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ile İYİ Parti Belediye Meclis üyesi Duygu Şener, CHP’li Meclis Üyesi ve Edirnespor başkanı Savaş Üner’in yanı çok sayıda eş, dost ve akrabası ile sevenleri katıldı.

68 yaşında vefat eden Mehmet Kasım Peköz Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Çömlek köy nüfusuna kayıtlıydı.Edirne iş ve siyasi yaşamında yıllarca mücadele veren Peköz, Edirne sevdalısı bir isim olarak çok sayıda STK’da görev aldı ve önemli katkılarda bulundu.Bir dönem Edirnespor’un Genel Kaptanlığını yapan Peköz evli ve bir çocuk babasıydı.

Edirne Gazetesi Kurucusu merhum Gazeteci Murat Turgu ve Saniye Turgu’nun damadı aynı zamanda da Vatandaş Gazetesi eski ortaklarından olan Peköz,Edirne Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kademesinde de yer almış,uzun yıllar Romanya’da ticari hayatını ve yaşamını sürdürmüştü.

Merhume Hüsniye Günaydın ve Merhum Memiş Peköz'ün oğlu olan Mehmet Kasım Peköz bugün Eski Cami’nde kılınan öğlen namazı sonrasında Buçuktepe Mezarlığı’nda bulunan aile kabristanlığına defnedildi.

Aycan Müzeyyen Peköz’ün eşi,Tolga ve Seda Peköz’ün babaları Melis Peköz’ün ise dedesi olan Mehmet Kasım Peköz’ün vefatı sevenlerinde büyük üzüntü yarattı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30