banner137
banner25

Pekcanlı "bin lira ile bir proje başlangıcı bile yapılmaz, ihalesi bile olmaz!"

CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı Edirne’nin Lalapaşa ve Süloğlu ilçelerinde bulunan tarım arazilerinin sulanması için düşünülen ve acil olarak yapılması gereken Çömlekköy barajının hükümetin 2022 yılı yatırım programında bin lira ödenek ayrılmasını eleştirdi.

AK Parti İl Başkanı Belgin İba’nın sosyal medya hesabından paylaşarak “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'dan Çömlekköy Barajımızın yapılması konusunda destek istemiştik.Cumhurbaşkanımız talimatı verdi! Çömlekköy Barajı ve Sulaması projemiz 2022 yılı yatırım programına girmiş bulunuyor.Rabbim tamamlamayı nasip etsin inşallah.Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzün yürüteceği proje ile 56500 dönüm toprağımız suyla buluşacak ve Edirnemizin toprağının bereketi, suyun verdiği canla can bulacak.Teşekkürler Sn Cumhurbaşkanım! Teşekkürler Sn Bakanım!Edirnemize, bölgemize hayırlı olsun!”şeklindeki paylaşımının ardından CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı çarpıcı bir açıklamayla yatırımı gündeme getirdi.Söz konusu 22,25 hm3 depolama ve 5.650 ha alanın sulanmasının amaçlandığı ve tarım kesiminin umut bağlayarak dört gözle beklediği projenin 650 milyon TL tutarı olduğunu ancak ayrılan ödeneğin bin TL olmasının anlamsız olduğunu açıklayan CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı Çömlekköy barajının yatırım programına alınmasını CHP olarak desteklediklerini belirterek; “Nitekim Edirne’mizin Lalapaşa, Süloğlu bölgesinde yaklaşık 56 bin dönüm arazinin sulanmasıyla ilgili ciddi bir proje. Yatırım programına alınmasını CHP olarak desteklediğimiz gibi bu projelerin takibini yapmak ana muhalefet partisinin görevi. Ak Parti İl Başkanı bu açıklamayı yaparken yatırım programına alınan bu projenin bütçesiyle ilgili hiçbir açıklama yapmamış. Ben işin bu tarafına baktım, Milletvekili de bununla ilgili açıklama yapacak. Bu projenin bütçesi 2022 yılı için sadece bin lira. Yani bin lira ile bir proje başlangıcı bile yapılmaz, ihalesi bile olmaz”dedi.

“Fasıl olarak yatırım programına alınır ama bin lira ile hiçbir şey yapılmaz”diyen İl Başkanı Pekcanlı “Biz CHP olarak Milletvekilimizle de görüştüğümüzde bu projeye ek ödenekten para aktarılmasıyla ilgili de iktidar partisinin yapacağı bir çalışmada Milletvekilimizin de desteği olacaktır. Yeter ki bu proje hayata geçsin. İl başkanı bu açıklamayı yaparken bunun bütçesiyle ilgili hiçbir şey söylememiş. Bin lira ile ne yapılabilir, hele bu ekonomik krizde. Takdir Edirne halkının. Yarın öbür gün farklı bir mecrada bununla ilgili siyasi bir destek bir yaptırım için bir çalışma yapılacaksa bizden Milletvekilimiz Okan Gaytancıoğlu da buna destek verecek. Yeter ki bu komik rakamdan yatırım programını çıkarsınlar. Ciddi bir ek ödenek ayrılsın ki bu proje başlasın. Edirne bölgesinde birçok baraj projesi var ama ödeneklerle alakalı yıllardır bitmeyen veya sadece yatırımda kalan projeler var. Bu proje de bunlara benzemesin” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30