banner78
banner25

Pekcanlı "29 Ekim 1923 ulusal onurdur!"

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı “29 Ekim 1923 karanlığa karşı başkaldırıdır.29 Ekim 1923 ulusal onurdur” dedi

Pekcanlı yaptığı açıklamada “98 yıl önce bütün orduları dağıtılmış, bütün tersanelerine girilmiş, bütün kaleleri fetih edilmiş, yurdun dört bir yanı işgal edilmiş, fakir, muhtaç ve savaş yorgunu bir millet, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya İstiklal! Ya ölüm!’ diyerek başlattığı kurtuluş mücadelesi ile yeniden küllerinden doğdu.

Atatürk‘ün en büyük eserim dediği bu devlet, onu kuran halkın idaresine emanet edildi. Türkiye Cumhuriyeti, etnik kökeni, inancı, yaşama biçimi ne olursa olsun ülkede yaşayan herkesi vatandaşı bildi. Tüm vatandaşlarına eşit haklar verdi ve onların devletine, milletine, bayrağına, vatanına, cumhuriyetin değerlerine sadakatle bağlı olmasını istedi.29 Ekim 1923 karanlığa karşı başkaldırı,29 Ekim 1923 ulusal onurumuz olmuştur.29 Ekim ruhunu yok etme gayretinde olanlara karşı Cumhuriyet Halk Partisi olarak ,parlamenter demokrasiye, Cumhuriyete, tam bağımsızlığa, Barışa, İnsan haklarına özgürlüğe olan inancımızı güçlü bir şekilde duyurmaya ve sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizi tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını aziz şehitlerimizi rahmetle , kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor. Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30