banner78
banner25

Özel kalemi yakaladılar!

Uzun bir süredir Edirne Valiliği Özel Kalem Müdürü adı altında vatandaşları telefonla arayarak dolandıran şebekenin yakalandığı belirtildi.

Edirne’de yaşayan veya bağlantısı olan iş adamları başta olmak üzere varlıklı kişileri seçerek telefonla arayan veya mesaj atan şebekenin bu yolla çok sayıda kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı.Son aylarda yaşanan bu durumun yoğunlaşması sonrasında kurumunun adı kullanıldığı gerekçesi ile Edirne Valisi Ekrem Canalp Edirne Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğüne konunu araştırılması talimatını verdi.Vatandaşlarında şikayetlerini dikkate alan Edirne Cumhuriyet Savcılığı arayan numaranın tespiti için teknik takip başlattı.Yapılan çalışmalar ışığında Çorum merkezli aramalar yapıldığını tespit eden Edirne Emniyeti şebekeyi kullandıkları telefonlar ile beraber yakalamayı başardı.

Çorum’da bulunan şebekenin elemanlarının bu yolla çok kişiyi aradığı ve para aktarımında bazı kişiler üzerinde başarılı olduğunu belirledi.

Edirne Valiliği Özel Kalemi olarak kendilerini tanıtan kişilerin “Vali bey sizinle görüşecek.Solunum cihazı aldık.Ancak 40 bin TL eksiğimiz kaldı.Sizlerden destek bekliyoruz”dedikleri ve bu yolla verdikleri hesap numarasına para aktarmaya çalışılıyordu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30