banner78
banner25

Neyi çaldıklarının farkında değiller!

Edirne’de halk arasında Radar Kule olarak bilinen ve kısa adı TEDES olan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi iki kafadar tarafından yerinden alınarak çalındı.

Kentin genelinde 12 adet bulunan ve 2016 yılında faaliyete alınan ancak şirketin zarar ettiği gerekçesi ile tek taraflı sözleşmesi fesih edilen radar kuleler yaklaşık 3 yıldır çalışmıyor.

Trafikte hız ihlali yapan sürücülerin tespitini yapan TEDES cihazını akşam saatlerinde bulunduğu yerden alarak motosikletlerinin arkasında bulunan çekiciye koyan iki kafadar duyarlı bir vatandaşın durumu fark ederek polise haber vermesi ile yakayı ele verdi.

Atatürk Bulvarı Yıldırım Sarı Bayır girişinde bulunan ve yaklaşık 2.5 metre uzunluğu 150 kg ağırlığı bulunan TEDES sistemini alarak uzaklaşan iki kafadar polise haber verilmesiyle Gazimihal köprü üzerinde kıskıvrak yakalandılar.Polis ekiplerinin yaptığı kontrolde motosiklet arkasına bağlı arabaya konulan cihazın TEDES cihazı olduğu tespit edildi.Cihazı çalmadıklarını,yerde boşta durduğu gerekçesi ile aldıklarını belirten iki kafadar ifadeleri alınmak üzere karakola götürülürken,motosiklet ve arkasında bulunan römork ile TEDES cihazı emanete alındı.

Polis memurunun kullanarak götürmek istediği çalıntı cihaz ve motosiklet önü kalkınca ve tehlike yaratınca oto kurtarıcı yardımı ile nakli sağlandı.İddiaya göre söz konusu cihaza geçtiğimiz günlerde bir aracın çarptığı, yerinden çıktığı ve atıl bir şekilde bırakıldığı belirtildi.Olayın aydınlatılması için polisin yapacağı soruşturmanın sonucunun bekleneceği belirtildi.

Çalınan cihazın ise 90 bin euro yani 1milyon 350 bin lira civarında olduğu ifade ediliyor. Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) projesi kapsamında yapıldığı, kesilen cezalardan elde edilen gelirin yüzde 30'unun Edirne Belediyesi'ne, yüzde 70'inin ise hazineye aktarıldığı ve yetkili firmanın, belediyenin yüzde 30'luk payının yarısını aldığı biliniyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2 yıl önce

Helal olsun vatadanşı dertten kurtarıyorlar:)

banner30