banner78
banner25

MUHTAR’DAN SİTEM ! “MAHALLENİN YOLUNU BİLMEZLER!”

Edirne merkez Umurbey mahallesinde 1965 yılında hizmete giren Selimiye Cami arkasındaki Gazi İlkokulu, 8 yıl önce verilen depreme dayanıksız raporu sonrası yıkımı gerçekleşince okullarında eğitim ve öğretim gören öğrencilerle velileri sıkıntılı günler yaşamaya başladılar.

Okulun Nisan ayı içerisinde yıkılması ile adeta hayalleri ve umutları yıkılan çocuklar pandeminin de etkisi ile bir başka yıkım daha yaşarken yüz yüze eğitim başlaması ile 2-3 kilometre uzaklıktaki okula gitmeye başladılar.

Yaşanan sıkıntıları dile getiren Umurbey Mahalle Muhtarı Turhan Özgünden yaptığı açıklamada yaklaşık 200 öğrencisi bulunan okulun yıkılması ile veli ve öğrencilerin sıkıntıya düştüğünü, gidiş gelişlerin öğrenci ve velileri yorduğunu belirtti.

Mahallenin tek ilkokulu olan Gazi ilkokulunun yıkılması sonrası öğrencilerin çevre okullara dağıtıldığını belirten Muhtar Özgünden “çevre okullarının mahallemize uzaklığından dolayı gidiş gelişlerde ve yemek sorunları oldu. Gazi okulumuz semt’imizin tek ilk okuluydu. Yıkılmaması için çok uğraşlar verdik. Gazi okuluna karşı olan eski askeriye binası şimdi boş durmakta. Buranın biraz düzenlenip 12 derslik bir ilkokul olarak mahallemizde faaliyet gösterebileceğini ilettiğimde milli eğitim müdürümüz bir cevap vermedi”dedi.

Kenar mahalle oldukları için sıcak bir yaklaşım bulamadıklarını belirten muhtar Özgünden “kenar mahallelere karşı sıcak bir yaklaşım yok. Bu sadece okul konusunda değil birçok sorunlarda söz konusu. Umursamazlık, görmezden gelmeler olduğunu düşünüyorum. Eğitim hayatına ilk kez başlayan bir öğrencinin bu şartlarda okulu sevmesini beklemek mümkün değil. 3 mahalleden oluşan semt’imizde okul için 3-4 km gidiyoruz.sağlık ocağı için aynı park ve oyun alanları için hep başka mahallelere gitmek zorunda kalıyoruz”diyerek Edirne’de gelişmeyen 3 veya 4 mahalleden biri olduklarını kaydetti.

2.5 yıldır muhtar olduğunu ve muhtarlık binasının yerinin dahi bir çok idareci tarafından bilinmediğini iddia eden muhtar Özgünden “muhtarlık binamızı ziyaret eden yetkili sayısı 2.5 sene içinde 2-3 ü geçmedi. Bir tek belediye başkanımız Recep Gürkan gelip çayımızı içip sorunlarımızı dinliyor. Bir kere vali bey geldi haberim anca mahallenin beni aramasıyla haberim oldu. Yetkililerin bir çoğu bizim mahallenin varlığından bile haberi yok. Buraya gelmeye kalksalar yolu bilmezler Ben 2.5 senedir bu görevdeyim en çok buna üzülüyorum” diyerek muhtarlık binasının olmadığını ve depodan bozma bir yeri kira karşılığı tutuğunu ve hizmet vermeye çalıştığını kaydetti.

Öte yandan eğitime başlayan öğrencilerin uzaktan eğitim alamadıklarını bununda nedeninin kenar mahalle oldukları için gelir düzeyi düşük ailelerden oluştuğunu çocukların alacak ne bilgisayar nede internet paraları olduklarını ve gerekli desteği alamadıklarını belirtti.

Veliler ise mahallede bulunan okullarının yıkılması ile zor günler yaşadıklarını, çevre okullara gidip gelmenin zor olduğunu ve sınıfların tıka basa dolu olduğu için sosyal mesafenin de açıkça ihlal edildiğini belirttiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30