banner78
banner25

Motokros finallerine sis engeli!

Edirne’de 4-5 Aralık tarihlerinde yapılması planlanan ve ilk defa gerçekleştirilecek olan Türkiye LIQUI MOLY Motokros Şampiyonası'nın 5. Ayak final yarışları sis ve hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

4 Aralık Cumartesi günü sıralama turları ile başlayacak yarışlar aşırı yağış nedeniyle 5 Aralık tarihine ertelenmiş ancak 5 Aralık Pazar günü havanın aşırı sisli olması ve pistin çamur yoğunluğu da göz önüne alınarak elverişsiz olduğu gerekçesiyle hakem heyeti yarışların iptaline karar verdi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in “sınırları zorluyoruz”sloganıyla Türkiye Motor Sporları Federasyonu ile yaptığı görüşmeler ışığında Edirne merkeze bağlı Musabeyli köyü yakınlarında İl Özel İdaresi ve Edirne Belediyesi iş makineleri ve ekiplerce pist özel olarak hazırlanmış, Federasyon tarafından yapılan kontrollerde olumlu görüş verilerek yarışma takviminde 4-5 Aralık 2021 tarihi Edirne olarak belirlenmişti.

4 Aralık Cumartesi günü yarışmacıların sahaya gelmesi ve sonrasında hakem heyetinin yaptığı incelemeler doğrultusunda yağış göz önünde bulundurularak sıralama turları iptal edilerek 5 Aralık Pazar gününe bırakılmış ancak 5 Aralık Pazar günü ise parkura çıkan değişik boylarda ki sporcular pistin aşırı balçık ve çamur olmasından dolayı sıralama turlarında zor anlar yaşamış ve havanın sisli olmasının da etkisi ile yarışların iptal kararlaştırılmıştı.

Parkura çıkan bir çok sporcu motorları ile çamura saplanırken bazı sporcuları iş makineleri balçıkla kaplı parkurdan çıkarttı.Sabah saat 10:00 da başlayan sıralama turları yarım saat içinde sisli havanın etkisini göstermesi ile görüş mesafesinin düşmesine bağlı olarak iptal edildi.

Edirne başta olmak üzere çevre illerden gelen seyirciler kötü havaya rağmen Edirne’de ilk defa gerçekleşen spor organizasyonundan mutsuz ayrılırken sporcular zorlu parkurun dezavantajları olmasına rağmen başarılı bir parkurun yapılmasının son derece umut verici olduğunu belirttiler.

Edirne Doğa ve Motor Sporları Merkezi’nde koşulan sezonun ilk final yarışına İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Antalya, Aydın, Adana, Sakarya, Mersin, Kocaeli ve Bursa başta olmak üzere birçok ilden sporcu katıldı.

Türkiye LIQUI MOLY Motokros Şampiyonası; MX1, MX2, MX2 Junior, MX, 85cc, 65cc, 50cc, Senior ve Veteran sınıflarında koşulması planlanıyordu.Pistte yüksekliği 6 metreyi bulan atlayışların gerçekleşmesi amaçlanırken hakem heyeti tepeler arasındaki görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle Türkiye Motosiklet Federasyonu'na bağlı hakemler, uluslararası kurallara göre en az 3 atlama rampasının görülmesi gerektiğini ve parkur şartlarının ağır olmasının yarışların iptaline neden olduğunu belirttiler.

Yarışlara Kartepe Spor kulübü olarak katılan Mehmet Karakuş sıralama turlarında motoru ile girdiği parkurdan motorsuz çıktı.Yoğun çamurdan dolayı saplanan motor iş makinesi yardımı ile parkurdan alındı.Karakuş “pist tam olarak kerbela.Çamur banyosu.Çamurdan heykelinizi yapıyorlar içeri girince.Oldukça zorlu bir pist.Zaten mevsim şartları itibari ile de zorlu.Pek aradığımız bir pist değil.Çünkü, süratlenemiyoruz. Ama çok iyi bir deneyim oluyor.Bu arazide başarılı olduğunuz zaman bu arazide mücadele edince diğer yerler çok kolay hale geliyor.Zorlu olması zevkliydi ama baya bir yoracak baya bir insanı yoracak bu pist”dedi.

Yarışmaya iki çocuğunun katıldığını belirten anne Derya Yıldırım ise Araz Efe ve Irmak Yıldırım adlı çocuklarının yarışmacı olduğunu ve motokros sporunu babalarından dolayı severek yaptıklarını belirterek “6 yaşından bu yana bu sporu yapıyorlar.Eşim motosiklet federasyonunda. Onunla beraber yarışlara gelirken,çocuklarda merak sardılar. Zaten biliyorlardı ve ufaklıktan öğrenmişlerdi.Başladılar ve devam ediyorlar.İlk önce süper moto ile başladılar şimdi ise motokros’a geçtiler”diyerek endişelendiğini ve iki hafta önce Kumluca’da yapılan yarışlarda oğlunun kaza yaptığını ve 3 günlük kafa travması tedavisi ile hastanede yattığını ifade ederek “bu bir tutku.Devam.Daha hastaneden çıkalı bir hafta oldu hemen buraya geldik”dedi.

Diğer sporcular da motokros sporunun doğasın bu olduğunu söyleyerek,pistin aşırı yorucu olduğunu belirttiler.Türkiye’nin en küçük motokrosçusu ve şampiyonu olan 6 yaşındaki Poyraz Bor ise bu sporu çok sevdiğini ve 1 yıldır bu sporu yaptığını belirtti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30