banner78
banner25

Milletvekili'ne tahsisli araçla kaza yapan kişi polis memuru çıktı!

Edirne’de geçtiğimiz akşam meydana gelen trafik kazasında AK Parti Balıkesir Milletvekili P.M.A.adına tahsisli olan 10 AAS ....plakalı aracın karıştığı kazadaki sis perdesi nihayet aralandı.

Edinilen bilgiye göre 28 Aralık gecesi saat 01:00 sularında meydana gelen trafik kazasında Edirne Belediyesi’nde ambulans şoförü olarak 5 yıldır görev yapan Çiçek Yalçın isimli kadın sürücü 1 Murat Mahallesi Ali Rıza Ataktürk caddesi üzerinde 22 EC .... plakalı sayılı aracı ile seyrettiği esnada Haşim İşcan caddesi üzerinden gelen 10 AAS ...plaka sayılı aracın çarpması sonucu maddi hasarlı kaza meydana geldi.Olayın şoku ile aracından inen kadın sürücü çarpan aracın olay yerinde olmadığını ve hızla uzaklaştığını gördü.Olaya şahit olan bir yargı mensubu ise durup yardım etmek isteyerek kaçan aracın plakasını aldığını ve şikayetçi olması durumunda şahitlik yapabileceğini söyledi.Olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi çarpan aracın plakasının tespiti için çalışma başlatırken sürücünün yakalanması içinde araştırmaya başladı.

İfadesi alınmak üzere Cumhuriyet Polis merkezi amirliğine götürülen Çiçek Yalçın isimli kadın sürücü aracın sürücüsünün temini için şikayetçi olduğunu ve zararının tazmini için hukuki yola başvuracağını belirtti.

Ne olduysa aracın plaka sorgusu sonrası olayın seyri bambaşka bir boyuta büründü.

Aracın yapılan sorgusunda 10 AAS ...plakalı siyah renkli aracın AK Parti Balıkesir Milletvekili P.M.A.adına tahsisli olduğunu öğrenince sorunun büyüklüğü ortaya çıktı.Bir yargı mensubunun ise şahit olacak olması olayın daha da çıkmaza sokarken asıl büyük sorun kazayı yapan aracın sürücüsünün şikayetçi olunan polis merkezi amirliğinde görevli polis memuru olduğu ile karmaşık bir hal aldı.Görevli polis memurları aracın sürücüsünün temini için çalışma başlatıldığını belirttikten sonra kadın sürücü Çiçek Yalçın polis merkezinden ayrıldı.

Aradan geçen 17 saatin sonrasında aracı kullandığını iddia eden ve Cumhuriyet Polis Merkezi amirliğinde görevli polis memuru olduğunu belirten kişi kadın sürücü ile görüşmek istediğini ve gece yaşanan olayda araca çarptığını fark edemediği için olay yerinde uzaklaştığını belirterek uzlaşmak istediğini belirtti.

Yaşanan tüm bu gelişmeler ışığında mağdur olduğu ve aracında 54 bin TL maddi hasar meydana geldiğini belirten Çiçek Yalçın, o günden bu yana kimsenin kendisini aramadığını ve zararın tanzimi için bir şey yapamayarak şikayetçi olduğunu ifade etti.

Yaşana olayı tüm detayları ile anlatan Yalçın; “ben Ayçiçeği kavşağı istikametinden geliyordum.Tam kavşağın içine girdiğimde sağ taraftan gelen bir araç bana kavşak içinde sağ arka kapı ve çamurluğuma denk gelecek şekilde çarptı.Vurması ile kaçması bir oldu. Bana vuran şahsı göremedim. Durduğum anda arkamda herhangi bir araç yoktu. Daha sonrasında önümde bir yargı mensubu durdu ve kendisi bana vuran aracın plakasını aldığı söyledi ve sonrasında 155’ i aradık.Şahıs zaten ters yön olan girilmez levhasının olduğu yöne kaçış yapmış.Polis ekipleri gelerek tutanaklar tutuldu ve Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliğine gidiyorum. İfademi veriyorum. Sonrasında araç ruhsat sahibinin Balıkesir Ak Parti Milletvekiline ait olduğunu duyuyorum. Bu aracı kullanan şahsın gittiğimiz karakoldaki polis olduğunu ve oradaki arkadaşlarının ‘işte sizin aracınız şu kadar olur.Bu kadar masraf var’ diye yönlendirmeleri sonucunda kendilerine göre bir fiyat benim ifademe yazdırdılar”diyerek aracına çarpan şahsın karakolda görevli polis memuru olduğunun ortaya çıktığını ve kendisini 18 saat sonra bulduğunu ifade etti.

Şahsın kendisi ile konuştuğunu ve AK Parti Balıkesir Milletvekili P.M.A’nın yeğeni olduğunu iddia ettiğini belirten Çiçek Yalçın; “o gece paniklediğini ve ters yönden kaçtığını söyledi.Bende kendisine bir polis memurunun bir vatandaşa vurup kaçması hiç doğru bir hareket değil. Devletimizin polisi bu hareketi yapıyorsa biz bu ülkede kime güveneceğiz,kime inanacağız?”diyerek kendisin,in 5 yıllık ambulans şoförü olduğunu ve 2006 yılından bu yana ehliyet sahibi olduğunu belirterek trafik kurallarını çok iyi bildiğini ifade etti.

Yaşadığı olayın daha büyük boyutlara varabileceğini de belirten Çiçek Yalçın, “bunu yapan bir polis memuru. Ben burada yaralanabilirdim, ölebilirdim. Üzücü bir durumla karşılaşabilirdim. Keşke durup bir baksaydı.En azından ne durumdayım,ne haldeyim. Ona göre bir konuşma olsaydı”dedi ve polis memurunun kaza yeri terk olmasına rağmen ertesi gün kazayı yeni yapmış gibi göstermek istediğini ve tutanağı ona göre hazırlayalım şeklinde teklifte bulunduğunu iddia etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında Milletvekili olarak görev yapan kişilerin her birinin iki araç tahsis etme hakkı olduğu ve yakınlarına veya üçüncü şahıslara araçlarını verdikleri biliniyor.Söz konusu araçlar sürücüsüne bakılmaksızın dokunulmazlık zırhından istifade edebiliyor.Balıkesir Milletvekiline ait olduğu belirlenen tahsisli aracında bu tür bir araç olduğu ifade edildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30