banner78
banner25

Milletvekili Aksal"Selimiye restorasyonu başlıyor,Makedon Kulesi ihalesi yapıldı!"

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Dr.Fatma Aksal Ak Parti Hükümetinin son 19 yılda Edirne’ye yaptığı tarihi eser restorasyonları yatırımları hakkında bilgi verdi.

Bugün Deveci Han Kültür Merkezi’nde bir açılışta konuşan Ak Parti Milletvekili Dr.Fatma Aksal; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ile Edirne’ye birçok yatırımın yapıldığını,yapılmaya da devam ettiğini belirtti.

Yeni yatırımların müjdesini veren Milletvekili Aksal; “Edirnemiz’e kültür ve turizm anlamında birçok projeyi hayata geçirdik, restorasyonları gerçekleştirdik. Bugün, Vakıflar Genel Müdürlüğü eliyle Selimiye Cami’mizin restorasyonuna başlıyoruz. İhalesi gerçekleşti. Yer teslimini de yapıyoruz. İnşallah ibadete ve ziyaretçilere ara vermeden 2025 yılına kadar Selimiye Cami’mizin restorasyonunu tamamlamış olacağız. Yine Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün eliyle Hasan Sezai Dergahı’nın Edirne Büyük Sinagog’unun restorasyonu tamamladık ve hemşerilerimizin ve ziyaretçilerimizin hizmetine sunduk. Enez Fatih Cami’nin restorasyonunu tamamladık. İnşallah en kısa zamanda da açılışını gerçekleştireceğiz”dedi

Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı ve Mustafa Çelebi Cami restorasyon çalışmalarının Vakıflar Bölge Müdürlüğü eliyle devam ettiğini söyleyen Aksal “Keşan Hersekzade Ahmet Paşa ve Uzunköprü Muradiye Cami ile Evliya Kasımpaşa Cami’nin restorasyonuna en kısa zamanda başlayacağız”diyerek Edirne için büyük önem arz eden ve turizme kazandırılması yıllardır beklenen Makedon Kulesi restorasyonu içinde Kültür Turizm Bakanlığı eliyle ihalesinin bugün yapıldığını kaydetti.

Balkan Savaşları müzesi olarak hizmet verecek olan Hıdırlık Tabyası, Yeni Saray Mutfakları, Kum Kasrı Hamamı, Adalet Kasrı’nın 2022 yılına kadar çevre düzenlemesini tamamlayıp hemşerilerimizin ve ziyaretçilerin hizmetine açacağız diyen Aksal; Edirne’ye kazandırılacak Yeni Halk Kütüphanesi hakkında da bilgi verdi.

Günün teknolojisi ile donatılmış Halk Kütüphanesinin 9 bin 800 metrekare kapalı alanı, 40 kişilik cep sineması, 150 kişilik konferans salonu ve kafeleri olduğunu belirten Aksal “Edirnemiz güzel bir Halk Kütüphanesi’ne kavuşmuş olacak. Sayın Valimizin Edirne’yi bir müzeler şehri yapmak için gayretlerini biliyorsunuz. Başta Fatih Sultan Mehmet ve Nemci İye Müzesi olmak üzere birçok müzenin açılışını gerçekleştirdik. Birçok müzemizin de hala yapımını gerçekleştiriyoruz”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30