banner137
banner25

Milletvekili Aksal;hızlı trenle ilgili yeni bir müjde verdi.

AK Parti MKYK Üyesi, TBMM KEFEK Başkanı, Edirne Milletvekili Dr.Fatma Aksal; “Hızlı tren Edirne’nin Cumhuriyet tarihinde yapılmış en büyük yatırımıdır”dedi.

Hızlı tren yapım çalışmaları hakkında bilgi veren ve yeni yapılan ilavelerle hızlı tren projesinin iki ayağı olduğunu belirterek tamamlandığında hat üzerinden Kapıkule Çatalca üzerinden Yeni Havaalanına bağlanan, yeni hava alanından da Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden Ankara Sivas hattına bağlanması olduğunu müjdeledi.

Gazetecilerle bir araya geldiğinde açıkladığı konular arasında yer alan hızlı tren projesinin Edirne için çok önemli olduğunu ve milletvekilliği süresince iki konuyu gerçekleştirmeyi çok arzuladığını,bunlardan en önemlisinin hızlı tren projesi olduğunu kaydetti.

AK Parti MKYK Üyesi, TBMM KEFEK Başkanı, Edirne Milletvekili Dr.Fatma Aksal; açıklamasında “İlk Milletvekili olduğumda şunu söylemiştim. Edirne’de Milletvekilliği dönemimde iki şeyi gerçekleştirirsem kendimi başarılı addedeceğim diye. Çünkü yılbaşı yıl sonu hesabı yapmıyorum ama, gerçekten hızlı tren projesi bunlardan bir tanesidir”diyerek hızlı tren projesinin adına yakışır bir şekilde hızlı ilerlediğini ifade etti.

“Hızlı Tren projesi çok hızlı bir şekilde ilerliyor”diyen Aksal “Kapıkule Halkalı arasında ki hızlı trenin iki ayağı var.Birincisi biz genelde yolcu ayağına konsantre oluyoruz ama,iki hattı olan bir proje. Bir tanesi yolcu taşımacaılığı,diğeride yük taşımacılığı.Özellikle son günlerde ihracatımızda rekor seviyelere ulaştık ve bu yeni ekonomi politikamızın da ana ayağı zaten üretime,ihracata dayalı kalkınma diyoruz ve ihracat rakamlarımız gittikçe artacaktır. En yakından biz Edirneliler bunu hissediyoruz. Artık karayolu taşımacılığı ile ihracatı gerçekleştirmek gerçekten çok zorlaştı. Biz Türkiye olarak ihracatımızın yüzde 50’den fazlasını Avrupa Birliği’ne yapıyoruz ve buda Edirne üzerinden gerçekleşiyor. Çok ciddi şekilde alternatif arayışlar içindeyiz.Bunun en büyük ayağından bir tanesi demir yolu.Hali hazırda var ama hızlı tren projesinin tamamlanması ile birlikte bu çok daha hızlanacaktır ve bizim ürünlerimiz Avrupa pazarına çok daha hızlı bir şekilde gidecektir”dedi.

Projenin Londra’dan Pekin’e uzanan bir demiryolu,demir ipek yolu projesi olduğunu altını çizen Aksal,Edirne’den çıkacak olan trenin Havaalanı’na gideceğini,buradan da Yavuz Sultan Selim Köprüsü Üzerinden Ankara-Sivas hattına bağlanacağını belirterek “Hızlı tren projesine çok önem veriyorum. Buradan ikinci bir müjdeyi verelim. Aslında hızlı trenin iki tane ayağı var.Bir tanesi Kapıkule Halkalı arası.Çerkezköy etabı.Çerkezköy’den Isparta kuleye.Isparta kule Halkalı ayağı.Ama hızlı trenin ihale aşamasına gelen ikinci bir ayağı var. Kapıkule Çatalca üzerinden Yeni Havaalanına bağlanan,yeni hava alanından da Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden Ankara Sivas hattı var. Bu bizi tabii ki İstanbul Havaalanına çok hızlı bir şekilde bağlayacak.Yani Kapıkule hızlı tren projesinin iki hattı olacak.Biri Halkalı’ya giden bir hat,öbürüde Çatalca üzerinden İstanbul Havaalanına,İstanbul Havaalanından Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden giden ikinci ayak olacaktır. Tabi havaalanın anlamından da,ulaşım anlamında da Edirne’yi Edirnelileri çok rahatlatacaktır.Edirne korkunç bir potansiyele sahip.Ama ulaşım en önemli ayaklardan bir tanesi ve ulaşım sorununu çok büyük ölçüde çözmüş oluyoruz. Kuzey Marmara otoyolu zaten bizim otoyol bağımıza bağlandığı için çok ciddi yararı var.”dedi.

Çanakkale köprüsünün aynı zamanda bir Edirne köprüsü olduğunu da ifade eden Milletvekili Aksal “Çünkü Edirne ve Trakya’yı Anadolu’ya bağlayan İzmir’e bağlayan bir köprüdür. Balkanlar’dan gelen ziyaretçiler,turistler Edirne’nin üzerinden bir ayağı Londra’ya kadar uzanan hızlı trenle Edirne’ye gelip Çanakkale Köprüsü üzerinden Ege’ye gideceklerdir. Ulaşım anlamında çok önemli bir merkez yapıyoruz.Tarih boyunca Edirne her zaman bir geçiş güzergahı olmuştur.Biz bu imkanları da seçenekleri de arttırdık.Çok hızlı gidiyor projemiz. Çerkezköy Kapıkule arası yüzde 50’yi geçmiş durumda.Sayın Cumhurbaşkanımız bizzat takip ediyor”diyerek Havsa’ya kurulması planlanan lojistik merkezi genişletmeyi düşündüklerini ve bir üs merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30