banner137
banner25

Karaduman “Saadet Partisi Kayıkçı kavgasına girmez!”

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, "Partimiz bütün partilerle dirsek temasındadır, hiçbir partiye düşman değildir, ülkemizin sorunlarına çözüm aramaktadır" dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Edirne'ye gelen Karaduman, ülkede ekonomik krizin var olduğunu belirterek, "Bu pandemi süreci özellikle yaşanan ekonomik krizi daha da derinleştirmiş ve ülkede son 1 yılda 125 bin esnafımız kepenk kapatmak durumunda kalmıştır" dedi.

Saadet Partisi'nin insanların temel sorunlarına el attığı ifade eden Karaduman, "Saadet Partisi olarak kayıkçı kavgasına girmeden, ülkede oluşturulan suni meselelere aldırış etmeden, özellikle siyaset ikliminin kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı iklimine meyletmeden ülkedeki insanların temel sorun ve problemlerine çözüm arama noktasındaki çabalarımızı yoğun şekilde ortaya koyuyoruz ve bu çerçevede milli görüş hareketinin 52. Yılını temsil eden Saadet Partimiz özellikle ülkemizin maddi kalkınma ve diğer taraftan ahlaki kalkınması noktasında çok ciddi çalışma ortaya koymaktadır. Bu çerçevede de yaşadığımız bu süreçlerde, bugün karşı karşıya kaldığımız ekonomik buhranın temel sebebi 20 yıldır sürdürülen yanlış ekonomi politikasıdır. 20 yıldır ülkede uygulanan ekonomi politikaları, ülkede şu iki şeyi en büyük ihtiyaç haline getirmiştir. Birincisi, 20 yılın sonunda ülkede en büyük ihtiyaç adalet olmuştur, ikincisi en büyük ihtiyaç kalkınma olmuştur. Çünkü 20 yıldır üretime, yatırıma, tarıma, ihracata ve gelir dağılımında adalete dayalı bir ekonomi politikaları değil, 20 yıldır borçlanmaya, ithalata, tüketime özellikle faize dayalı bir ekonomi modelinin tatbik edilmesinden kaynaklı sürdürülen yanlış politikalar bugün esnaflarımızı, çiftçileri, gençleri ciddi bir ekonomik buhranla karşı karşıya bırakmıştır. Bunun neticesinde işsizlik, gelinen nokta açısından yüzde 13 seviyesine, genç işsizlikte ise her 3 gençten birinin işsiz hale getirildiği, özellikle üniversite diplomalarının birer işsizlik sertifikası haline getirildiği bir Türkiye manzarası oluşmuştur" dedi.

Esnafların bağkur primlerini ödeyemez hale geldiğini kaydeden Karaduman, "Aynı şekilde Edirne’de binlerce esnafın kepenk kapattığı, yaşanan pandeminin de oluşturduğu ekonomik krizden dolayı kendi Bağkur primlerini dahi ödeyemez hale gelmiştir. Özellikle uygulanan ekonomi politikaları yeterli istihdam alanı açmaya yeterli olmamıştır. Bir takım yatırımlar, uygulamalar her ne kadar göz boyamaya dayalı uygulamalar olsa da, ülkemizin ekonomik sorunlarını ortadan kaldırabilecek uygulanmalar olmamıştır. Yapılan yatırımlara karşı değiliz, yolların, tünellerin, hastanelerin yapılmasına karşı değiliz ama bu yatırımlar yapılırken ülkemizin zarar ettirilmesi ve insanlarımızın vergilerinin belirli holdinglere, belirli yüklenici firmalara peşkeş çekilmesi, dolayısıyla devletin zarar ettirilmesine de karşı çıkmak elbette ki boynumuzun borcudur. 18 yılda 1 trilyon 232 milyar lira para faize aktarılmış, günlük 75 milyar, saatlik ise 3 milyon dolar para ülkemizin kaynaklarından faize aktarılmaktadır. Bununla birlikte faiz belası bu ülkenin en ciddi belası konumuna gelmiştir. Özellikle ithalata dayalı yanlış politikalar çifçtilerimizi, gümrük vergilerinin de sıfırlanmasıyla ciddi problemlerle karşı karşıya bırakmış ve bugün samanın bile ithal edildiği ülke haline getirilmiş ülke. En temel ürünler de bile dışa bağımlılığı her gün artan bir noktaya doğru sürüklenmektedir" şekilde konuştu ve 2002 yılında 1 ton buğdayın fiyatının 22 adet çeyrek altına tekabül ettiğini,bugün ise 2021 yılında bir ton buğdayın sadece 2 adet çeyrek altına tekabül ettiğini ve 20 yılda çiftçinin 20 çeyrek altın fakirleştirildiğini kaydetti.

Saadet Partisi'nin bütün partilerle dirsek temasında olduğunu ifade eden Karaduman, "Partimizi hiçbir partiye düşman değildir, ülkemizin sorunlarına çözüm aramaktadır. Çünkü bugün ülkemizin içerisinde bulunduğu şartlar ve bu şartları ortadan kaldıracak bir iklime ihtiyaç varken seçim sathı mahalline bile girilmemişken, seçim tartışmaları ve ittifak tartışmalarının bugün ülkenin gerçek meselelerini gölgelediği kanaatindeyiz”ifadelerini kullandı

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30