banner78
banner25

Kadın Girişimciler sınırları aşacaklar!

Edirne’de kırsalda yaşayan kadınların ürettikleri doğal ürünlerin satışını yapmalarını ve ev ekonomilerine katkı sağlamalarını sağlayarak “Kırsalın Doğal Pazarını” kuran ve ev kadınını üreten kadın haline getiren, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Edirne Belediyesine kaptırdığı bu projesi sonrasında ufkunu genişleterek sınırları aştı ve yeni bir proje hazırlığında olduklarını duyurdu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Edirne Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Elmas Aslan düzenlediği basın toplantısında “Kadın Girişimcilerin Yol Haritası” adını verdiği projesini anlattı. Komşu ülke Yunanistan ve Bulgaristan’da bulunan kadın dernekleri ve temsilcileri ile görüşen sonrasında ise Amerika, Hollanda, İsviçre-Bazel ve Toronto’da iş birliği yapabileceği derneklerle temas kuran Elmas Aslan, kırsalda yaşayan kadınların el emeği göz nuru çalışmalarını gerçekleştirecekleri proje dahilinde yurtdışına taşıyacaklarını ve yurt dışında ki aynı statüde olan kadınların yerel ürünlerini de Edirne’ye taşıyacaklarını kaydetti.

Kendilerini proje canavarı olarak tanıtan Elmas Aslan özellikle köyde yaşayan kadınların ürünlerini yurt dışına çıkaracaklarını ifade etti.

Projelerde kendisine destek veren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt,Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ve özellikle her daim yanlarında olan Edirne Valisi Ekrem Canalp’e teşekkür ettiğin belirten Elmas Aslan “kadıların el emeğinin sınırları aşmasını istiyoruz”dedi.

İlerleyen günlerde Ankara’dan üst kurul yöneticilerin proje için geleceğini ve burada her şeyin netleşeceğini söyleyen Aslan üreten kadının her zaman yanında olacaklarını belirtti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30