banner137
banner25

Kabak Festivali başlıyor

Edirne’nin meşhur kabağı gastronomi turizmi için İl Kültür Turizm Müdürlüğü öncülüğünde Kabak festivali ile tarladan sofralara geliyor.

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından başlatılan bir çalışma ile Karaağaç semtinin verimli topraklarında yetişen ve Karaağaç Kabağı olarak bilinen kabak, bundan böyle festivali ile Edirneli ve Edirne’ye gelen turistlerin ilgi odağı olacak.

16-17 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan festival kapsamında yeni bir gastronomi farkındalığı yaratmaya çalışan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Saraçlar caddesi üzerinde kurulan tanıtım standında 9-8’lik oyun havaları ile hem kabak kesimi yaptı, hemde vatandaşları festivalin başlangıç tarihi olan 16 Ekim’de Karaağaç yolu üzerinde bulunan Tarımsal Araştırma Bahçesine davet etti.

İl Müdürü Kemal Soytürk burada yaptığı açıklamada Karaağaç semtindeki verimli topraklarda yetişen kabağın Meriç ve Tunca’nın suları ile sulanmasın bağlı olduğunu belirterek “Karaağaç topraklarında yetişen her ürün kıymetli. Kültür turizmine ilaveten Agro turizmle beraber, Haziran ayında gerçekleştirdiğimiz lavanta festivali ve önümüzde ki Cumartesi, Pazar gerçekleştireceğiz 1.Karaağaç Kabak Festivalini ekip arkadaşlarımız ve STK’larımızla birlikte Edirne’mizin hem yerli hem de yabancı turistlerine Cumartesi Pazar birbirinden eğlenceli, ilginç etkinliklerle şehrimizin çocuklarının sahne performansları ve şehrimizin yetenekli kadınlarının yemek yarışması ile şehrimizde bulunan şeflerimiz aşçılarımızın yanı sıra İstanbul’dan gelecek şeflerimizle kabak oyma sanatıyla kurgusal fotoğraf çekim atölyelerimizle Tarımsal Araştırmanın bahçesi Karaağaç’ta 16-17 Ekimde sayın Valimiz Ekrem Canalp’in himayelerinde gerçekleştireceğimiz 1.Karaağaç Kabak Festivaline herkesiz davet ediyoruz”dedi.

Davetin ardından gelen vatandaşlara kabak tatlısı ikram edildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30