banner78
banner25

İstifa edeceğini ilan edip çark etti!

Dönemin Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Av.Çağrı Muştu’dan boşalan koltuğa oturan Merkez ilçe başkanı Cem Kürkçü’nün “Pazartesi günü istifa edeceğim” sözünün ardından gözler kendisine çevrilmesine rağmen istifa etmemesi “siyasi ahlakla bağdaşmayan hareket” olarak yorumlandı.

Ak Parti’de yaklaşan 7’nci Olağan Kongre öncesinde delege seçimleri tüm hızıyla devam ederken hazırlanan listeler parti içerisinde büyük sorunların yaşanmasına neden oldu.Ak Parti il yönetimine yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre İlçe başkanı tarafından hazırlanan delege listesine İl Başkanlığı tarafından sıcak bakılmadığı,hazırlanan listenin hiçe sayılarak iptal edildiği ifade edilirken,sır gibi saklanan liste skandalının perde arkasının Merkez İlçe Başkanı Cem Kürkçü tarafından Meclis Üyeleri ve İlçe teşkilatı grubuna attığı iddia edilen paylaşımı ile ortaya çıktı.

Kürkçü’nün Pazartesi günü istifa edeceğini duyurduğu açıklaması sonrasında gözler Pazartesi günü Kürkçü’ye çevrilirken,istifanın aksine sosyal medya hesaplarında görevinin başında olduğunu ve Partisi ile ilgili olumlu paylaşımlar yaptığı görüldü.Merakla beklenen istifa etmeyişi konusunu eleştiren partililer “siyasi bir duruş gerektiren davranışın böylesi basit hareketlerle sulandırılması ve hatta konusunun yerel medya başta olmak üzere sosyal medya da yer almasının ve istifa etmeyişinin Ak Parti’nin siyasi ahlak yapısı ile bağdaşmıyor.Bu tür meseleler parti içi meselelerdir.Cumartesi günü kendisini istifa etmeye sürükleyen nedenler ve Pazartesi günü istifa etmemesinin arkasında yatan gerçekler kendisi tarafından açıklanmalıdır.Siyaset, hele yine iktidar partisinde siyaset çocukça hareketlerle yapılacak bir davranış değildir”yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Öte yandan yine sosyal medya hesabında Cem Kürkçü’nün son günlerde Edirne gündeminde olan Uçkur Krizi ile ilgili bir paylaşımı ve bu paylaşımında bazı partilileri işaret ederek istifa gerekçelerini buna bağlaması çeşitli yorumlara neden oldu.Parti içi meseleleri sosyal medyada paylaşmakla ve bazı kişileri zan altında bırakmakla eleştirilen Kürkçü’nün bu konuyu da açıklaşa kavuşturması istenerek “partimiz içib kara bir lekedir.Kim varsa kimlerin bu uçkur konusu ile bağı varsa gizli kalmamalı aksine deşifre edilmelidir.Partimizde bu tür kişi ve isimlere yer yoktur”denildi.

Cem Kürkçü’nün Cumartesi günü yaptığı ve Meclis üyeleri ile parti grubuna attığı paylaşımı ile aynen şu şekilde…

“Bildiğiniz üzere yarın ve öbür gün yapılacak olan Merkez İlçe 7.Olagan Kongre Delege seçimleri için eylül ayından beri çalışmalar yaparak sizler ve teşkilatımızla delege listesi hazırladık.Ancak il başkanlığı değişikliğinden sonra yaklaşık 10 gün önce il başkanımızın eşi mevcut listeyi bizden alarak yeniden bir liste hazırladı. Size bu mesajı attığım saat itibarıyla da kimlerin delege olduğu konusunda bize en ufak bir bilgi verilmedi.Son olarak bugün akşam üzeride kaşemiz ve diğer imza listeleri bizden alındı.

Her zaman ekip ve teşkilat ruhuyla hareket eden biri olarak, söyleyecek çok şey olmasına rağmen şahsım adıma böyle bir uygulamayı ve ekip olarak bizimle ilgili bir süreçte yok sayılmayı kabullenemiyorum.Bu sebeple an itibarıyla konuyu genel merkezimizde ilgili birimlere intikal ettirdim.

Mevcut durumda merkez ilçenin yok sayılması, vakti zamanında uçkur davası sebebiyle görevinden uzaklaştırılan birinin partide yeniden her şeye müdahil edilerek saygısızca tavırlarla haddini aşmasına mahal verilmesi gibi nedenlerle yarınki delege seçimlerine katılmama ve pazartesi günü itibarıylada görevimden ayrılma kararı almış bulunmaktayım.

Bu karar şahsi bir tercih olup hiçbirinizi bağlayacılığı yoktur. Hepiniz dilediğiniz gibi hareket etmekte serbestsiniz.”

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30