banner78
banner25

İstanbul depreminde Edirne'nin rolü?

26 Eylül 2019 günü İstanbul-Avcılar merkezli olan 5.8 şiddetindeki deprem sonrasında bir dizi tedbirin alındığı ve alınan tedbirlerin Edirne’yi yakından ilgilendirdiği ortaya çıktı.

Olası bir İstanbul depreminin kaçınılmaz olduğunu ve Marmara depremi sonrasında bunun mutlaka gerçekleşeceğini söyleyen uzmanlar son yaşanan deprem ile artık zamanın sayılı olduğu gerçeğini konuşmaya başladılar.

Özelikle İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında depreme hazırlıksız olduğumuz gerçeği ile yüzleşen yetkililer,alınması gereken bazı tedbirleri hayata geçirmek için düğmeye bastılar.

Adının açıklanmasını istemeyen (emekli hava pilot) bir yetkili beklenmekte olan büyük İstanbul depreminde Edirne’nin rolünün büyük olacağını ve bunun için çalışmaların başladığını kaydetti.Olası depremin Edirne’ye de etkisinin olacağı ancak en az seviyede hissedileceğini belirten yetkili; İstanbul’da çok sayıda binanın yerle bir olacağını ve yaralıların sevk ve idaresi konusunda Edirne’nin en büyük rolü üstleneceğini kaydetti.

İstanbul’dan Edirne’ye yaralıların hava yoluyla naklinin sağlanacağı ve Edirne’de bulunan hastanelerde tedavilerinin yapılacağını belirten yetkili “şu an görüşülmekte olan bazı konular var.Bunlardan çok sayıda kişinin haberi yok.Belli bir kademede bunlar konuşuldu ve hayata geçirilmesi için talimat verildi.Olası depremde yaralılar ambulans helikopterlerle havadan nakil olacak ve Edirne’de ki hastanelere, özelikle Trakya Üniversitesi ve 1. Murat Devlet Hastanesi’ne sevki sağlanacak.Yaralıların en hızlı ve güvenli bir şekilde sevki ancak bu yolla mümkün olacak”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30