banner78
banner25

İriş "esnafını korumak için bir takım kriterler getirmek zorundasın!"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş Edirne’de düzenlediği basın toplantısında esnafın korunması gerektiğini altını çizerek bazı tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti.

Partisinin İl binasında İl başkanı Avukat Sinan Tekin ve diğer partililerle açıklama yapan İriş; yurt dışından ithal getirilen mallara da bir kısıtlama getirilmesi gerektiğini özellikle Çin mallarının kalitesiz ve zayıf olanların getirilmesinin ülke ekonomisi ve üretim gücüne zarar verdiğini belirtti.

Türkiye’deki büyük marketler zincirlerinin zor durumda olan esnafı daha da zora soktuğunu belirterek “yukarıda ifade ettiğimiz konular istikametinde, mevzuat düzenlemeleri yapılmalı, ilgili kurum ve kuruluşlara görevler verilmelidir. Özetle ifade edecek olursak; 85 Milyon insanımızı ilgilendiren, hayati öneme sahip gıda ve ihtiyaç maddeleri pazarının, günün şartlarına uygun olarak, tekelleşmenin ve haksız rekabetin önünü keserek, yeniden yapılandırılması, acilen ele alınması gereken bir konudur. Ana hatlar çizilmelidir. Nasıl ki sen, Türkiye'deki ekonomiyi bir anlamda korumak için gümrük duvarlarını koyuyorsan yerelde de kendi üreticine yerel üreticine esnafını korumak için bir takım kriterler getirmek zorundasın. Eğer güçlünün eline bırakıyorsan; saatler olsun!”dedi.

Gerekli düzenlemelerin yapılmasının acil olduğunu belirten İriş “şimdi arkadaşlar ne yapılabilir bir kere hukuki düzenleme şarttır. Bu pazar birkaç kişiye bırakılamaz yeniden ele alınması lazım. O mantıkla onun için bir hukuki düzenleme yapılması lazım. Yerel esnafa vergi ve sigorta konusunda özel indirimler yapılması lazım. Sokak arası zincir dükkanlara otopark zorunluluğu getirilebilir. Çalışma saatlik kısıtlamaları ayarlanabilir. Yerli üreticilerden ürün alınma zorunluluğu getirilmelidir. İki zincir arası mesafe konmalıdır. Eczanelerde olduğu gibi. Çin’den oradan, buradan getirilen lüzumlu, lüzumsuz ama bize döviz kaybına sebep olan gerekli gereksiz ve zayıf aletlerin gelmesi kısıtlanmalıdır. Bir takım kriterler getirilmelidir. Hakikaten mevzuat düzenlemeleri yapılmalı, ilgili kurum ve kuruluşlar görevlendirilmelidir. Özellikle 85 milyon insanı ilgilendiren hayati öneme sahip gıda ve ihtiyaç maddeleri pazarının günün şartlarına uygun olarak tekelleşmenin ve haksız rekabetin önünü keserek yeniden yapılandırılması, acilen ele alınması gereken bir konudur”dedi.

Dağılan Yugoslavya’nın Bosnalı merhum Müslüman lideri Aliya İzzet Begoviç’in bir sözünü hatırlatan İriş “devletin ne kadar önemli olduğunu hepimiz idrak etmeliyiz. Devletsiz bir millet boşluğa düşer, rüzgarda savrulur gider. Maazallah. “İktidara gelirseniz hal ve hareketlerinize dikkat edin. Kibirli olmayın. Kendinizi beğenmişlik etmeyin. Size ait olmayan şeyleri almayın. Güçsüzlere yardım edin ve ahlak kurallarına uyun. Unutmayın ki! Sonsuz iktidar yoktur. Her iktidar geçicidir ve herkes er veya geç milletin ve nihayet Allah'ın önünde hesap verecektir”diyerek iktidara uyarıda bulundu ve içinde bulundukları durumu özetledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30