banner137
banner25

İngiliz Bakan'dan tam not!
İngiltere'nin Göçten Sorumlu Bakanı Mark Harper, Türkiye'nin yasa dışı göçle mücadelesini çok etkileyici bulduğunu söyledi.
Türkiye'nin göçle mücadele politikasını gözlemlemek amacıyla Edirne'ye gelen Harper, Vali Hasan Duruer'i ziyaret etti.
Valilik ziyaretinde konuk bakana, yasa dışı göçle mücadele çalışmaları konusunda basına kapalı sunum yapıldı. Sunumun ardından Harper, kaçakların barındığı Edirne Emniyet Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi'ni ziyaret etti.
Bakan Harper'a merkezi gezdiren Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürü Selçuk Öztürk, kaçakları sınır dışı işlemleri tamamlanıncaya kadar konuk ettikleri tesisin modern yapıda inşa edildiğini anlattı.
Kaçaklara sağlık hizmetlerinin en üst düzeyde verildiğini belirten Öztürk, Harper ve beraberindekilere tedavi merkezini gezdirdi. Öztürk, kaçakların ihtiyacı olan ilaçları saatinde verdiklerini, aksi halde bazı kaçakların ilaçların tümünü yutma girişiminde bulunabildiğini dile getirdi.
Harper, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne'de Türkiye'nin göçle mücadelesine şahit olduğunu ve Türkiye'yi takdir ettiğini söyledi.
Edirne'nin coğrafi konumu nedeniyle kaçak geçişler konusunda çeşitli sıkıntılara ev sahipliği yaptığına dikkati çeken Harper, ''Türkiye'nin yasa dışı göçle mücadelesini çok etkileyici buldum. Özellikle Edirne'de bu çalışmalara şahit oldum, çok başarılı çalışmalara imza atılıyor. Ümit ediyorum, Britanya ve Türkiye, bu alandaki işbirliğini daha da derinleştirerek, sınırlarımızın korunmasında elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.
Türkiye'nin yasa dışı göçle mücadelesinde sınır komşusu ülkelerle işbirliğini de takdir ettiğini ifade eden Harper, kaçaklarla mücadelenin zor olduğunu, Türkiye'nin bu konuda komşularıyla yakın işbirliği içinde olduğu mesajını aldığını söyledi.
''Türkiye'de çok başarılı bir çalışma var'' diyen Harper, ''Biz de Birleşik Krallık olarak Türkiye'nin bu alandaki sınır komşularıyla ilişkilerini canı gönülden destekliyor, teşvik ediyoruz. Aynı zamanda Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin de (ümit ediyorum ki Türkiye de yakında AB'ye üye olacak) desteğini teşvik ediyoruz'' şeklinde konuştu.

-''Yasa dışı göç bir insanlık dramı''

Edirne Valisi Hasan Duruer ise yasa dışı göçün sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın sorunu olduğunu vurguladı.
Duruer, Türkiye'nin yasa dışı göçle mücadelede üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdiğine işaret ederek, ''Edirne'de arkadaşlarımız yasa dışı göçle büyük mücadele veriyor, bu fedakarca mücadeleleri her türlü takdirin üzerinde. Bizim bu ciddi mücadelemizi konuk bakan da takdir etti ve tecrübelerimizden yararlanmak istediğini belirtti'' ifadelerini kullandı.
Konuk Bakan Harper, Edirne'deki temaslarının ardından Yunanistan'a hareket etti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30