banner78
banner25

İl Sağlık Müdürü Yıldırım “toplum sağlığı riske girer!”

Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Mustafa İshak Yıldırım aşılama konusunda Edirne’nin iyi durumda olduğunu ancak aşı yaptırmayan veya ilk doz sonrası diğer dozu vurdurmayan vatandaşların toplum sağlığını riske ettiğini belirtti.

Vaka oranları noktasında Sağlık Bankalığı verilerine göre vaka artış oranı en yüksek 10 il arasında Edirne’nin yer alması sonrasında gazeteciler İl Sağlık Müdürlüğü’nün kapısını çaldılar.

Konu hakkında açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Mustafa İshak Yıldırım geçen yıla oranla yapılan aşılama çalışmalarına bağlı olarak hastane yükünün azaldığını ve aşıların etkili olduğunu belirterek “tüm dünyada ve ülkemizde pandemi devam etmekte. Ancak hızlı ve yoğun aşılamalar sonucunda geçtiğimiz yıla göre hastanelerdeki ağır hasta yükümüz azalmış durumda. Bu ne demek. Aşılar gerçekten etkili. Özellikle tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum. Birinci doz aşısını olanlar muhakkak ikinci doz aşısını yaptırmalı. Sinovac aşısında 2 doz yaptıranlar muhakkak 3’ncü doz aşısını yaptırmalı. 2 doz Sinovaclılar tek doz Biontechliler 2’nci ve 3’ncü dozlarını yaptırmazlarsa yeterince koruyuculuk sağlamaz. Ve toplum sağlığı riske girer. Bu yüzden tüm sevdiklerimiz ve kendimiz için halkımızın sağlığı için muhakkak aşılarımızı olalım. Eksik aşılarımızı tamamlayalım. Tabi sadece aşı olmak yetmez aşılarımızı eksiksiz yaptırıp özellikle kapalı alanlarda muhakkak maskemizi kullanalım. Mesafemize dikkat edelim. Aşı ile birlikte maske ve mesafemize dikkat edersek inşallah kısa zamanda bu hastalıktan hep beraber kurtulmuş olacağız”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30