banner78
banner25

İl Başkanı Demir “ayçiçeği fiyatı 6 TL’den düşük olmamalı!”

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, çiftçinin enflasyona ezdirildiğini söyleyerek ayçiçeği hasat döneminin yaklaştığını ve çiftçinin fiyat beklentisinin kg’da 6 TL civarında olması gerektiğini ifade etti.

Yurt dışından ithal edilen tarım ürünlerinin çiftçinin belini büktüğünü belirten İl Başkanı Demir böyle devam etmesi durumunda çitçinin üretiminden vazgeçeceğini kaydetti.

Partisinin il binasında gazetecilerle bir araya gelen ve gündemi değerlendiren İl Başkanı Demir yaklaşan ayçiçeği hasat dönemi öncesinde üreticinin tarlasında ki ürününün bir an önce fiyatının açıklanması gerektiğini ve buna göre çiftçinin planlama yaparak gelecek yıl hazırlıklarına başlayacağını ve ödemelerini buna göre yapacağına dikkat çekti.

Çiftçinin enflasyona ezdirildiğini açıklayan Demir “Çiftçimiz maalesef enflasyona ezdiriliyor. Ayçiçeği fiyat konusunda vatandaşımızın bir beklentisi var. Umarım bu beklentiye cevap verilir. Biz yurt dışından bildiğiniz gibi ayçiçeği ithal ediyoruz. Kendi vatandaşımıza verdiğimiz ücretin çok çok üstünde yurt dışından gelen ayçiçeğine vermek zorunda kalıyoruz. Kendi çiftçimizi finanse etmemiz lazım. Benim yapmış olduğum araştırmaya göre rakam 6 bin lira civarında olmasının ayçiçeği üreticisini rahatlatacağına inanıyorum. Umarım böyle bir rakam verilir. Üreticimizin yüreğine su serpilmiş olur”diyerek “açıklanan kanola fiyatının altında ayçiçeği rakamı kalırsa çiftçi zor durumda kalır”ifadelerini kullandı.

Girdi maliyetlerinin yüksekliğine değinen İl Başkanı Demir “fiyatın açıklanması lazım. Vatandaşın önünü görmesi lazım. Herkesin piyasada borcu var. Girdiler ve maliyetler çok yüksek. Vatandaşı canından bezdirmemek lazım”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30