banner78
banner25

Hat yok,yolcu yok, durak var!

Edirne Valiliği İl Özel İdaresi tarafından tarafından Edirne merkez dahil 253 köy’e yapılması planlanan akıllı duraklarda sona gelinirken hattı olmayan yolcusuz köy’e durak yapılması köylünün eleştirisine neden oldu.

Edirne il merkezine 5 km, mesafede bulunan Bosnaköy set yolu üzerine konulan sözde akıllı durak görenleri şaşkına çevirdi.İlk etapta durağın yol üzerine konulduğunu gören bazı köylüler “bizim köy’e minibüs hattı yok ama durak yapılması yinede yapmış olmak için güzel bir hizmet.Mülteciler geceleri bu yoldan Yunan sınırına yürüyorlar arada onlar bekler arada da devriye atan askerler bekler”diyerek duraktan önce köye minibüs hattı konulmasının daha mantıklı olacağını söylediler.

Yaptığımız araştırmada köyde 60 hane bulunduğu ve 100 kişinin yaşadığı ifade edildi.Bu yaşayan nüfusun ise sadece işletmeleri için buraya gidip geldiği ve şahsi araçlarını kullandığı,ulaşım için minibüse ihtiyaç duymadıkları gibi durağında boşuna konduğu ifade edilerek konaklama anlamında köyün tamamının şehir merkezinde yaşadığı belirtildi.

Köylere yapılan durakların bilindiği gibi akıllı durak olarak lanse edildiği konulan karekod sayesinde durakta bekleyen kişinin cep telefonuna karekod okutması ile istediği kitabı internet üzeriden indirip okutma şansının olduğu biliniyor.Ancak yaptığımız incelemede söz konusu karekod’un durakta olmadığı veya konulduktan sonra birileri tarafından söküldüğü tahmin ediliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30